СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Как да заспите бързо, ако броенете на овце ви е писнало?

sleep
rss


График на съня
Много хора с изненада откриват, че създаването на ориентировъчем график на съня им помага да заспят по-лесно и да отпочинат по-ефективно.

Нашето тяло има собствена регулаторна система, наречена циркаден ритъм. Този вътрешен часовник подсказва на тялото ни, че трябва да бъде активно през деня и пасивно през нощта (NCBI). 

Събуждане и заспиването по едно и също време всеки ден може да помогне на вътрешния часовник за поддържане на правилен органичен график.

След като тялото се приспособи към особен график, то заспиването и събуждането ще бъде много по-лесно.


Откажете се от следобедните дрямки
Макар и понякога наистина да имаме нужда от едночасово изключване, то това може да попречи на нормалния ритъм на съня ни. Според проведени проучвания, следобедното поспиване не е решение на умората през деня. Проучвания сочат, че най- подходящото време за почивка е времевият диапазон от 20:00 часа до 00:00 часа. 

sleep4

Избягвайте кофеин в късните следобедни часове
Кофеинът
представлява натурално съединение с растителен произход. Кофеинът е съставка на редица храни и напитки и поради тази причина рядко се замисляме, че приемаме много повече от количеството, което ни необходимо. Характерното при него е, че е бързоусвоим в организма и възпрепятства свързването на аденозин в мозъка. Аденозинът е специфичен невротрансмитер, който се натрупва и ни кара да се чувстваме изморени. При „блокиране“ на неговия синтез, се редуцира чувството за умора и отпадналост и това се отразява като приток на енергия. Рисковете от приема на кофеин в неподходящи часове и количества се свързват с поява на нарушения в съня, сърцебиене, главоболие и други.

sleep2

Редуцирайте физическото и психическото напрежение
Ежедневното пренатоварване както физически, така и психически крие по-сериозни рискове отколкото предполагаме. Валерианата е изключително ефективна при смушения в нервната система. Благодарение на ценния й натурален химичен състав, валерианата действа отпускащо над тъканите на тялото. Счита се, че едно от важните й свойства в тази посока е да разтоварва мускулите от натрупаното напрежение и то непосредствено след нейния прием. Валериана установява взаимодействие с гама- аминомаслената киселина (главен инхибиторен невротрансмитер – GABA), която подпомага за регулирането на нервните импулси в мозъка. По химичен състав GABA представлява аминокиселина, която естествено се синтезира в мозъка, а ролята й е да балансира процеси в главния мозък. По този начин валерианата съдейства заспиването, качеството и продължителността на съня.

Valerian Front RAW

Магнезий- за по-добър сън
Научно доказано е, че магнезият се препоръчва за подобряване качеството на съня. Това е така, защото, минералът има важна функция относно възбудимостта на нервните клетки. Магнезият способства за повишаване нивата на хормона на съня – мелатонин и също така контролира кортизола и адреналина. В комбинация с други функционално важни вещества магнезият има изключително силен и стабилизиращ ефект върху клетъчните мембрани. По този начин действа релаксиращо на мускулите, а това е сред основните процеси по задействането на спокоен и качествен сън.

сън

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Phaes 5 super sleep transperant

Подобни публикации