СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Кверцетин – на какво се дължи изключителното му действие?

green and orange handdrawn science class education presentation 1 6
rss

Какво представлява кверцетинът?

Антиоксидантите са група биохимични вещества (нискомолекулни съединения), които имат огромен принос за организма, тъй като помагат в защитата от оксидативен стрес. Оксидативният стрес представлява състояние, което се дължи именно на недостиг на антиоксиданти. Ролята на антиоксидантите е да редуцират продукцията на оксиданти (свободни радикали, чиято продукция се свързва с нормалните процеси протичащи в клетките). Или с други думи aнтиоксидантите имат качествата да намалят действието на оксидативния стрес в организма контролирайки оксидативните процеси. Кверцетин – това е пигмент (растително съединение), което принадлежи към група растителни елементи, наречени флавоноиди.

Проучванията доказват, че именно поради това, че е силен антиоксидантът кверцетинът може да помогне за намаляване на възпалението и редуциране негативните ефекти на оксидативния стрес.

За какво помага и какви са ползите на кверцетинът?


Подпомага сърдечно-съдовите функции


Изследванията доказват, че кверцетинът може да помогне за намаляване на нивата на кръвното налягане. В това отношение кверцетинът е съединение, което има релаксиращ ефект върху кръвоносните съдове, като насърчава тяхната еластичност и здравина.

По този начин кверцетинът намалява рисковете от настъпване на сърдечен удар. Проведените множество изследвания в тази посока сочат, че този антиоксидант оказва общо благоприятно и коригиращо въздействие върху функциите на сърдечно-съдовата система.


Подхранва кожата


Кожата е най- големият орган в тялото ни и външна бариера, която изпълнява редица функции. Локалната грижа за кожата е от изключително значение, но това често не е достатъчно. Флавоноидите има съществено значение за състоянието на нашата кожа. Те имат подхранващо и заздравяващо кожата действие. В тази връзка допълнителния прием на кверцетин хранителна добавка ще съдейства естествената еластичност, хидратация и здравина на кожата.


woman holds jar with cosmetic cream her hands 1150 11718

Ние от екипа на Cvetita Herbal комбинирахме силното действие на кверцетинът с натуралните качества на мурсалския чай


Доказано е, че приемът на екстракт от Мурсалски чай като хранителна добавка има положително влияние по отношение на високото кръвно налягане, често резултат от заболяването атеросклероза. Разрушаването на ендотела е процес, който привлича вещества изграждащи плаки и калциране. Ендотелът представлява слой клетки от определен тип епителна тъкан, които покриват вътрешната повърхност на кръвоносните съдове.

Ценното съдържание на Мурсалския чай действа защитно на настилката на кръвоносните съдове и пречи тя да става крехка или да се деформира нейната повърхност, което води до калциране. Този процес на калциране е в основата и на много други заболявания на сърдено-съдовата система. Плаките формирани във вътрешната настилка, в следствие на този разрушителен процес, са причинени основно от отлагания на мастни вещества като холестерола.

Екстрактът от Мурсалски чай ограничава прекомерното производство на холестерол и предпазва от формиране на лошите мастни вещества липопротейните с ниска плътност – („лошият“ холестерол) и триглицеридите образуващи атеросклеротични плаки.

Приемът на Мурсалски Чай Макс предпазва кръвоносните съдове  и по този начин възпрепятства евентуални прекъсвания на кръвопотока, поради втвърдяване на артериите или разрастване на съединителната тъкан. Освен това, благодарение на натуралния му минерален профил, Мурсалският чай улеснява работата на сърцето и намалява риска от инфаркт и инсулт.

Неутрализира стомашно-  чревните неразположения


Блaгoдapeниe на пpoтивoмиĸpoбнaта и пpoтивoвъзпaлитeлнa му способност, Мурсалският чай, oĸaзвa положително действие върху xpaнocмилaтeлнaтa cиcтeмa. Поради силното му седативно действие е препоръчвано средство за облекчаване на стомашни неразположения като метеоризъм (газове), колит, гастрит и други.

Установено  чрез проучвания е, че Мурсалският чай облекчава симптомите на остър гастрит и съдейства за излекуването му. Наличие на остър гастрит има тогава, когато възпалителния процес в стомашната лигавица се формира с предопределяща източника бързина. Обичайното му проявление се случва посредством взаимодействие с постъпило вещество в стомаха. Агресивното въздействие на това вещество предизвиква дразнене. Това може да бъде перорално приет медикамент, храна, кафе, алкохол и други. Регулярният прием на Мурсалски Чай Макс може да редуцира това дразнене, да намали дискомфорта и да подпомогне излекуването. 

Подпомага дейността на черния дроб и бъбреците


Освен ценния минерален профил, Мурсалския чай притежава силни детоксикиращи свойства. Екстрактът от Мурсалски чай има способност за стимулиране естествената регенерация на увредените чернодробни клетки.

Черният дроб е един от най- натоварените органи в човешкото тяло. Той е отговорен за случването на множество важни процеси. Неговата работата се свързва с повече от 400 естествени органични функции  като обменна, храносмилателна, екскреторна, терморегулаторна, хемолитична, детоксична и други. Черният дроб най- вече е отговорен за пречистването на токсините от тялото, производството на храносмилателни ензими и за филтрацията на кръвта.

Екстрактът от Мурсалски чай е доказано активен в подобряването на работата на този важен орган, освен това действа пречистващо и на пикочо- половата система. Препоръчва се още за редуциране на чернодробни възпаления.

Благодарение на отличаващите го антибактерицидни и антитуморни свойства, Мурсалския чай действа и при белодробни нарушения, проблеми с бъбреците и ендокринната система.

Вижте също:

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

кверцетин

Подобни публикации