СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Инозин – съдейства мускулната активност и подпомага възстановяването

green and orange handdrawn science class education presentation 1 8
rss

Инозинът представлява пуринов нуклеозид, който играе ролята на прекурсор на аденозин трифосфат (АТФ). Аденозин трифосфат пък представлява важен вещество (ензим), който свързан с продукцията на енергия в клетките. Инозинът е още важен елемент за метаболизирането на глюкозата и обменната работа в тялото, което го прави жизненоважен за случването на множество естествени процеси в нашия оранизъм.

Стимулира мускулната активност и възстановява
По същество Инозинът е концентриран на две места- в скелетната мускулатура и в миокарда. По тази причина Инозинът съдейства етапите на процеса по протеинов синтез, от което има отношение с растежа на мускулната маса и регенерацията на мускулната тъкан. Действието му в това отношение е особено важно, тъй като Инозинът подпомага за минимизиране процесите по образуването на млечна киселина в мускулите. Успешно стимулира мускулната активност, подобрява ефективността на тренировките и съдейства за по-бързото и качествено следтренировъчно възстановяване.

Жизненоважен за синтеза на енергия
Инозинът
е едно от основните съединения, съдържащи се в клетките. Този елемент е от основно значение за процесите по преформирането на аденозин трифосфатната киселина (АТФ). Аденозин трифосфатната киселина  (АТФ) представлява химично макроенергично съединение (ензим), което е изградено от богати на енергия връзки- в. т.ч 3 базови връзки- аденин, рибоза и фосфорна киселина. Или АТФ се явява енергийно „депо“ в нашето тяло. Митохондриите представляват двумембранни клетъчни органели, срещащи се в еукариотните клетки. Спечелили са името „малки енергийни фабрики“, поради техния химичен изглед и важните функции за организма. Тяхната задача се свързва с осигуряването на постоянни доставки от аденозин трифосфат (основната молекула), която е носител на енергия в клетките. При производството на това вещество – аденозин трифосфат се използва определен обем химична енергия. Този процес се нарича още клетъчно дишане и много от неговите етапи протичат именно в митохондриите.  Без наличието на инозин този процес би бил невъзможен, а от това се подразбира и основното значение на този елемент за нашия организъм.

Ние от екипа на Cvetita Herbal комбинираме качествата на инозина с коензим Q10 и магнезий – InQsine-M.

Коензим Q10 или (CoQ10) представлява съединение, което естествено се синтезира в човешкото тяло, тоест човешкото тяло го произвежда. Поначало тази витаминоподобна субстанция се локализира в митохондриите на клетките, където действа и се съхранява. Митохондриалната функция е незаменима за качественото производство на енергия в клетките. Доказано е, че след 25 годишна възраст клетъчният синтез на коензим Q10 претърпява изменения. Производството му намалява с възрастта, а недостигът му има негативно участие за множество естествени функции в организма. За да се предотврати изчерпването му от организма е препоръчително коензим Q10 да се приема регулярно под формата на хранителна добавка. Наличието на това жизненоважно химично съединение е от огромно значение за вашето здраве.

green and orange handdrawn science class education presentation 1 2

Магнезият е вторият най- разпространен минерал в човешкото тяло. Явява се един от най-жизненоважните микроелементи в организма и е отговорен за множество процеси. Известно е, че участва в повече от 300 ензимни реакции, който протичат ежедневно в организма ни.

Може да се каже, че този минерал улеснява метаболитните процеси в организма, което е от особена важност. Магнезият подпомага за образуването на колагена. Колагенът е главеният белтък в съединителната тъкан и най-изобилният протеин, той като се намира в костите, мускулите, сухожилията, връзките, кожата и хрущялите. Именно той е основният компонент на съединителните тъкани, които изграждат сухожилията, връзките, кожата и т.н. Магнезият съдейства производството на колаген и по този начин защитава костите и ставите.

Производството на енергия е основна задача, която има за изпълнение нашият организъм. Неслучайно магнезият е един от базовите минерали участващи в производството на енергия. Той подобно на навигатор, насочва нервни импулси, за да активира мускулната работа. Освен това този минерал активно участва в синтеза на антитела и съдейства имунните способности.


инозин

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации