СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Храни, на които да наблегнем по време на месечния цикъл

green and orange handdrawn science class education presentation 1 5
rss

Безспорно периодът на месечния цикъл е период на предизвикателства. Това, както знаем се дължи на измененията, които настъпват в нашето тяло.

Преминаването на това ежемесечно предизвикателство би било по-лесно ако обърнем сериозно внимание на храненето – вида на храната и количеството. Храните, на които да заложим е препоръчително да бъдат:

  • Храни, които са богати на витамини (главно витамин А,B и C) и минерали (главно желязо, форфор, цинк);
  • Храни, богати на вода (храните с високо съдържание на вода ще съдействат за хидратацията на кожата, мозъка, обмяната на веществата);
  • Храни, които са източник на влакнини (разтворими и неразтворими). Храните, богати на растителни влакнини ще съдействат храносмилателните процеси;
  • Храни, богати на антиоксиданти.

Храни на които да наблегнем по време на цикъл

Какао


Какаовите семена
са изключително богати на разнообразни ценни съставки, сред които фосфати, липиди, флаванол, нишесте, някои витамини от група В, алкалоиди, протеини и други. Какаовите зърна са богати на редица основни минерали като магнезий, калций, желязо, цинк (цинк цитрат), мед, калий и манган; както и на витамини: A, B1, B2, B3, В5, C, E.
В какаото се съдържат теостероли (стимулиращи вещества) благодарение, на които в човешкия организъм се усвояват други важни минерални вещества.

Споменахме, че съставът на зърната му е богат и на флаванол, който влияе благоприятно върху нервната и мозъчната дейност. Сред ефектите му се отличава справянето с депресивни състояния, умора и отпадналост.


washed spinach leaves bowl wooden table 2829 12921

Спанак


Освен, че е богат на бета каротин, спанакът съдържа идруги важни растителни съединения – лутеин (естествен каротиноид), кампферол (флавоноинд), кверцетин (растителен пигмент) и други. Спанакът е известен и със съдържанието си на желязо, но съдържа и магнезий, фолиева киселина, калций, натрий, мед, фосфор и на витамините А, К1 и С. Предимството му се изразява в богатото естествено съдържание на растителни влакнини – неразтворими във вода фибри.

almond 1

Бадеми


Бадемите
са медалист сред ядките по отношение на качествата, които притежават в полза на имунната система. Те са изключително питателна храна и богат източник на разнообразие от полезни компоненти растителни влакна (фибри), полезни въглехидрати, протеини и мазнини. Бадемите притежават солиден минерален комплекс, съдържат желязо, калий, калций, магнезий, фосфор, натрий, селен, цинк, манган, омега-6 мастни киселини. В състава на бадемите влизат витамините А, B1, B2, B3, К, Е, фолиева киселина и бетакаротен.

Вижте Витамин Е на таблетки като хранителна добавка в нашият сайт.

Броколи


Броколи
– питателен, но и нискокалоричен зеленчук, който също е изключително богат на вода (до 90 %) В химичния му състав се включват разнообразие от витамини – C, A, K, B9 и други. Богат е на протеини и фибри.

Броколите притежават и солиден минерален комплекс – селен, фосфор, калий. Броколите съдържат и други биологично активни съединения – каротеноиди (органични пигменти) и кверцетин (растителни пигменти) и други.

spirulina2


Спирулина


Спирулината е невероятна суперхрана, която осигурява концентриран източник на протеини (до 85%), витамини, антиоксиданти и други хранителни вещества. Част от естествения й състав са минерали като желязо, магнезий, калий, калций, манган и други. Вижте спирулина на таблетки от Cvetita Herbal.

Тя стимулира, укрепва и подсилва имунната система на човека и се оказва особено полезна при поддържането на здравословен и балансиран режим на хранене. Спирулината подобрява липидния и глюкозния метаболизъм, както и редуцира мазнините в черния дроб и укрепва сърдечното здраве. Поради ценния си натурален състав спирулина е растение, което е силно реактивно срещу възпалителните процеси в организма. Друго доказателство за нейните ценни свойства е това, че голяма част от химичния й състав представлява чист протеин. Спирулината действа като естествен имуностимулатор, подпомага положителния имунен отговор на организма и е чудесен източник на аминокиселини.

Спирулина е източник на фикоцианин, който представлява пигментен протеинов комплекс. Именно на фикоцианина се дължа специфичният синьо-зелен цвят на растението. Проучвания доказват, че фикоцианинът е антиоксидантно вещество, което има качествата да неутрализира действието на свободните радикали.


спирулина-таблетки

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации