СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Глутатион – клетъчен антиоксидант с ключово значение

ed
rss

Какво представлява Глутатиона?
Глутатионът
(L-Glutathione) представлява клетъчен антиоксидант, който е главно концентриран в черния дроб. По структура, глутатионът представлява вид протеин (трипептид), вид протеин, който съдържа три аминокиселини- цистеин, глицин и гама-глутаматова киселина.

Роля на Глутатиона в организма
Ролята на глутатиона в организма е важна, тъй като този елемент има принос в случването на няколко важни процеса. Функцията на този антиоксидант включва извличане на вредните (токсични) вещества от черния дроб, правилно протичане на процесите по имунната защита на тялото, подобряване състоянието на червените кръвни клетки и други.


Подпомага чернодробната работа
Вече споменахме, че глутатионът е елемент, чийто разположение е главно в черния дроб. Глутатионът съдейства неговата работа като подпомага процесите по обработка на веществата и улеснява изхвърлянето на отпадните (токсични) елементи от организма. Черният дроб освобождава глутатионът, който като елемент има задачата да „абсорбира“ ненужните вещества. В тази връзка глутатионът е елемент, който особено съдейства чернодробната работа и чернодробното пречистване.

movement blood

Укрепва и предпазва червените и белите кръвни клетки
Глутатионът е елемент
, който предпазва червените и белите кръвни клетки. След като се освобождава от черния дроб, глутатионът подпомага целостта и функционалността на червените и бели кръвни клетки. В това отношение глутатионът се оказва незаменим, тъй като благодарение на него кръвните клетки са защитени от действието (негативните ефекти) на свободните радикали. Също така този елемент съдейства за намаляване рисковете на клетъчно увреждане и подпомага процесите по регенерация на клетъчна маса.

Глутатионът е особено важен елемент за хора с анемии, тъй като причина за това заболяване често е нарушаването визията на еритроцитите (червените кръвни телца) или тяхното образуване и количество.

cell1

Подпомага процесите по метаболизирането на определени вещества
Глутатионът съдейства за метаболизирането на сложни и многокомпонентни елементи в тялото. Глутатионът подпомага правилния разпад или абсорбацията на мирко- и макроелементи в тялото и по този начин повишава възможността тези елементи да се усвоят по-адекватно в организма. Глутатионът има и важното качество да подобрява имунния отговор на организма.

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

глутатион

Подобни публикации