СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Как влияе магнезият на въстановителните процеси в тялото?

green and orange handdrawn science class education presentation 1 2
rss
Магнезият е вторият най- разпространен минерал в човешкото тяло. Явява се един от най-жизненоважните микроелементи в организма и е отговорен за множество процеси. Известно е, че участва в повече от 300 ензимни реакции, който протичат ежедневно в организма ни.

Може да се каже, че този минерал улеснява метаболитните процеси в организма, което е от особена важност. Магнезият подпомага за образуването на колагена. Колагенът е главеният белтък в съединителната тъкан и най-изобилният протеин, той като се намира в костите, мускулите, сухожилията, връзките, кожата и хрущялите. Именно той е основният компонент на съединителните тъкани, които изграждат сухожилията, връзките, кожата и т.н. Магнезият съдейства производството на колаген и по този начин защитава костите и ставите.

Как магнезият съдейства на възстановителните процеси в тялото?
Възстановителните процеси или възстановяването
могат да се дефинират като съвкупност от по-малки процеси, които имат за цел да препращат, увеличават и балансират количество енергия, за достигане до необходимите за нас нива. Производството на енергия е основна задача, която има за изпълнение нашият организъм. Този процес се случва чрез задвижване на множество химични реакции, протичащи по специфична последователност. 

magnesium purple pill capsule supplement e1465785533237

Производството на енергия е основна задача, която има за изпълнение нашият организъм. Неслучайно магнезият е един от базовите минерали участващи в производството на енергия. Той подобно на навигатор, насочва нервни импулси, за да активира мускулната работа. Освен това този минерал активно участва в синтеза на антитела и съдейства имунните способности.Известно е, че магнезият се препоръчва за подобряване качеството на съня. Това е така, защото, минералът има важна функция относно възбудимостта на нервните клетки. Магнезият способства за повишаване нивата на хормона на съня – мелатонин и също така контролира кортизола и адреналина. В комбинация с други функционално важни вещества магнезият има изключително силен и стабилизиращ ефект върху клетъчните мембрани. По този начин действа релаксиращо на мускулите, а това е сред основните процеси по задействането на спокоен и качествен сън.

В медицината има различни твърдения относно ефекта на магнезий върху качеството на съня. Доказано е, че приемът на магнезий съдейства подобряването на съня и пълноценната почивка. Редица проучвания доказват, че проблеми със съня имат много по-често възрастните хора, отколкото младите. Резултатите сочат също, че магнезият играе ключова роля в регулирането на съня чрез положително действие над нервната система. Друго важно допълнение е, че недостигът на магнезий може да бъде причина за накъсване на съня и поява на хронична умора. 

магнезият

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации