СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Kак BCAA увеличават издръжливостта и ускоряват възстановяването след тежки физически натоварвания?

bcaa
rss


Какво представяват BCAA?
Съществуват 20 основни аминокиселини, които са изключително необходими при случването на множество биохимични процеси в човешкото тяло. От тях 9 са аминокиселините, които се считат за незаменими (есенциални). Тези 9 аминокиселини не се синтезират самостоятелно в организма или казано с други думи организмът ни не ги произвежда. BCAA са едни от незаменимите аминокиселини с разклонена верига. BCAA представлява комбинация от три аминокиселини с разклонена молекулна структура – Левцин, Изолевцин и Валин.

Левцин

Левцинът е незаменима аминокиселина, една от трите разклонени аминокиселини в групата на BCAA – разклонени аминокиселини, която подобрява състоянието на протеиновия баланс в скелетните мускули. Левцинът е най- силният двигател на белтъчините в анаболните процеси. Това означава, че левцинът е отговорен за важна задача – протеиновия синтез. Освен това левцинът е елемент, който е  натоварен с възпрепятстването на катаболните процеси  или тези по разграждането на мускулна тъкан и едновременно с това засилва анаболните процеси в организма.

Изолевцин

Изолевцинът също е есенциална аминокиселина. Сред главните й качества е участието в образуването на хемоглобина и способността за регулиране нивото на кръвната захар. Изолевцинът съдейства повишаването нивата на енергията и издръжливостта, и съдейства за бързото възстановяване. Комбинация между изолевцин, левцин и валин, съдейства за повишаване на физическата издръжливост и снабдяването на мускулите с необходимата енергия.


Валин

Валинът е третият компонент на BCAA и също е незаменима аминокиселина, която човешкият организъм не може да произвежда. Валинът принадлежи към групата на двадесетте протеиногенни аминокиселини (тези които изграждат белтъците). Валинът играе важна роля и в поддържане на азотното равновесие (азотен баланс) в организма. Това означава, че действа уравновесяващо и балансиращо над приетото в организма и разпаднатото при обмяната на веществата количество на белтъци. Освен това валинът стимулира мускулния метаболизъм и подпомага регенерацията на тъканите и възстановителните процеси.


man gum

BCAA увеличават издръжливостта и ускоряват възстановяването след тежки физически натоварвания
Попадайки в кръвообращението, BCAA се прикрепя към мускулните клетки и нишки, и служи за вече наличен източник на енергия. Трита елемента левцин, изолевцин и валинс включени в групата на ВСАА не преминават през чернодробния метаболизъм. BCAA се съхраняват в тъканите на мускулатурата поради това се определя и основната им биологична роля да стимулира протеиновия синтез в мускулите. За разлика от другите аминокиселини, аминокиселините с разклонена верига се метаболизират по- бързо и това се случва директно в мускулите. Така се обяснява и тяхното предимство, тъй като притежават способността да подпомагат качествената регенерация на мускулните клетки след тежки тренировки.

BCAA стимулират мускулния растеж  и предпазват от загуба на мускулна маса
В този смисъл, BCAA са аминокиселини с важно свойство да съдействат протеиновия синтез за растеж на мускулната маса и регенерация на мускулната тъкан. Овен че съдействат синтезирането на протеина, BCAA намаляват неговото разграждане. ВСАА се считат за най-важните анаболни и антикатаболни (такива, които възпрепятстват разрушителните, катаболни процеси в организма) есенциални аминокиселини.

Ние от екипа на Cvetita Herbal препоръчваме 10/Ten BCAA в съотношение 2:1:1.

BCAA

Приемът на 10/Ten BCAA:

  • Ускорява възстановяването след физически натоварвания
  • Увеличава издръжливостта
  • Подпомага изгарянето на мазнини и редуцират наднорменото тегло
  • Стимулира мускулния растеж
  • Регулира нивото на кръвна захар
  • Потиска общата умора по време на продължителни натоварвания
  • Предпазва от загуба на сила и мускулна маса
  • Енергизира и тонизира тялото


Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации