СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Какво трябва да включва енергийната закуска?

12
rss


Знаем, че закуската е най-важното хранене. Пълноценната закуска подпомага правилното събуждане на организма, „стартира“ метаболизма, насърчава „активирането“ на мозъчните фунции и ни зарежда с енергия.



Какво трябва да включва пълноценната и енергийна закуска освен въглехидрати?



Фибри


Влакнините, познати по-добре като баластни вещества или фибри представляват сложни въглехидрати (полизахариди), именно това е и причината тези елементи да са жизненоважни за човешкия организъм. Влакнините действат протективно над чревната флора, поради свойството да балансират отделянето на стомашно-чревните сокове и да активират формирането на слуз в тънките черва. Фибрите действат като детоксикатор, тъй като имат качествата да „всмукват“ вредни в тялото елементи (токсини) и успешно да ги извеждат от организма.

Вижте комплекс ензими от CvetitaHerbal.


Протеини


Протеините са основни вещества за нашия организъм. Приемът им чрез храната е задължителен, тъй като имат участие по няколко важни направления. Накратко протеините подкрепят имунитета, съдействат изграждането на мускулната маса, подпомагат синтеза на енергия в тялото. Разгледайте протеинови бисквити в нашият онлайн магазин.


d 1

 

Мазнини


Мазнините
често се изключват от дневното меню, тъй като повечето хора ги възприемат като „враг“. Мазнините обаче са изключително важни за метаболизирането на веществата. Мазнините са изключително полезни на закуска, тъй като съдействат засищането и издръжливостта. Важно е да си набавяте умерени количества:

  • Ненаситени мазнини – това, което ги отличава е, че те остават течни на стайна температура. Ненаситените мазнини се подразделят на мононаситени и полинаситени  мастни киселини.  Мононенаситените мазнини се съдържат в храни като авокадо, някои ядки, маслини, зехтин и други. Полиненаситените мазнини се съдържат най-вече в различните видове растителните масла.
  • Наситени мазнини – Обратно на ненаситените, наситените са твърди на стайна температура. Източници на наситени мазнини са са млечни продукти, месо, масла и други.

Ние от екипа на Cvetita Herbal ви препоръчваме да опитате нашата вкусна вафла с кафе – BrownMag с кафе.

 

Основни предимства на кафето

 

Стимулира мозъчната дейност и повишава настроението


Кафето е всеизвестен стимулант на мозъчната дейност, това се дължи на съдържанието на кофеин. Кофеинът има силно изразено, блокиращо умората действие. Той възпрепятства свързването на аденозин в мозъка. Аденозинът е специфичен невротрансмитер, който се натрупва и ни кара да се чувстваме изморени. Аденозинът се свързва по естествен начин с определени центрове намиращи се в мозъка ни, които забавят мозъчната ни активност. При „блокиране“ на неговия синтез, се редуцира чувството за умора и отпадналост.

kutia brownmag coffee wafer 12 br proteinova vafla s kafe

Освен това, кофеинът има качеството да съдейства производството и отделянето на глутамин (аминокиселина) и допамин (невротрансмитер). По този начин активира притока на енергия, стимулира мозъчната дейност, концентрацията и паметта и повишава настроението.

f

Съдейства изгарянето на мазнини


Кофеинът
е компонент, който въздейства и на изгарянето на гликоген. Гликогенът представлява специфичен въглехидрат, който е източник на енергия за организма. Много често той замества дефицита на хранителни вещества и подпомага умствената и физическата работа, която тялото ни извършва. За задоволяване на естествената потребност на организма от енергия, тялото ни изгаря определено количество гликоген. Кофеинът обаче има отношение в този изолиран процес по интересен и непредполагаем начин. Кофеинът съдейства изгарянето на мазнините като ги използва за преобразуването на енергия, енергия, за чийто прилив отново е отговорен именно той – кофеинът.  


Основни предимства на млечно- суроватъчния протеин


Млечно-суроватъчният протеин
се извлича от млякото и е изключително ценен по качества. За получаването на суроватъчния протеин има специална технологична обработка.

 

Подсилва имунната система


Поради голямото съдържание на аминокиселини, участващи в образуването на най-важния антиоксидант в организма глутатион (трипептид), суроватъчния протеин подпомага имунната система. Освен това съдейства производството на антитела в организма, което е от огромно значение за положителния имунен отговор. Вижте всички имуностимуланти в нашият онлайн магазин.

 

Подобрява работата на храносмилателната система


Суроватъчният протеин действа подобно на пробиотик. Подпомага функциите на  „добрите“, необходими бактерии в червата и намалява влиянието на „лошите“. По този начин балансира чревната флора и редуцира нейната киселинност. Вижте също витамини Б комплекс.

 

Редуцира действащите възпаления


Възпалението е естествен имунен отговор на организма. Суроватъчният протеин има качествата да овладее някои остри костни и ставни възпалителни процеси.

 

Основни предимства на подсладителите:  Малтитол и Еритритол


Малтитолът и еритритолът
са естествени подсладители с натурален произход, които притежават сладък вкус, досущ като този на захарта, но са нейна безвредна алтернатива. Характеризират се с липса на калоричност и са едни от малкото безвредни подсладители.

 
Опитайте и нашите протеинови браунита в различни вкусове – BrownMag Бадем, BrownMag Фъстък и BrownMag Кокос.


закуска

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт CvetitaHerbal. Ако се интересувате от производство на хранителни добавки може да се свържете с нас.

Подобни публикации