СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Роля на Витамин C в организма

green and orange handdrawn science class education presentation 1
rss

Витамин С ( т. нар L- аскорбат  или аскорбинова киселина) по своята същност представлява водоразтворим витамин, който е от жизнена важност за нашия организъм. Аскорбиновата киселина не се синтезира самостоятелно в човешкият организъм, но в същото време е отговорна за изпълнението на множество функции в тялото. Витамин С е най-известния от всички витамини и е силно разпространен като хранителна добавка. Въпреки значителната биологична роля, която витамин C има за организма, тялото ни не го произвежда. Начините за набавянето му са чрез хранителни вещества или хранителни добавки. Аскорбиновата киселина има възможност да действа в нашия организъм чрез абсорбация. Тоест, когато аскорбиновата киселина е правилно транспортирана до клетките. Този процес е известен още като дифузия или пасивно транспортиране. Частиците на разтвореното вещество (в случая аскорбиновата киселина ) се придвижват от място с по- висока до място с по- ниска концентрация на необходимото съдържание от нея.

Вижте също витамин Б комплекс.


Какава е ролята на Витамин C в организма?

Насърчава мобилността на ценни елементи в тялото – Витамин С играе важна роля на антиоксидант в организма. Има качеството да подпомогне мобилността и на други витамини и минерали до клетките, където са необходими. Елементите на разтвореното вещество (витамин С) се придвижват от място с по- висока до място с по- ниска концентрация на необходимото съдържание от нея.

dnk cell

Участва в обмяната на веществата в организма – Витамин Cима огромно участие в обмяната и правилното усвояване на белтъчините и въглехидратите, колагена и невротрансмитери като допамина още желязото, калия и калция. От това се подразбира необходимостта му в подсилването на имунната система и организирането на важни имунни функции. Разгледайте други имуностимуланти от CvetitaHerbal.

Предотвратява клетъчните увреждания – Аскорбиновата киселина (витамин С) има изключително положително въздействие в предотвратяване увреждането на клетките, което обикновено е резултат от действието на свободните радикали в организма. Силните му антиоксидантни способности служат в противодействие на такива процеси и играят ролята на протектор. Посредством това, витамин C съдейства общото здравето и се отразява регенериращо на здравите ДНК клетки. 

heart3

Редуцира нивата на „лошия“ LDL холестерол в кръвта – В качеството си на мощен антиоксидант, витамин C се грижи и за редица други процеси- понижава нивата на „лошия“ LDL холестерол в кръвта, клетъчно противодейства на бактериални и вирусни инфекции. И последно, но не на последно място има голяма заслуга за бързото заздравяване на външни рани и разкъсани тъкани.

Действа енергизиращо и тонизиращо – Витамин C е не просто препоръчителен за спортуващи, а е задължителен компонент, тъй като без неговото присъствие е невъзможен синтезът на колаген, който от своя страна е отговорен за  изграждането на съединителната тъкан, също е необходим и за нейния растеж. Освен това този витамин има енергизиращо качество и съдейства енергията. Поради ободряващото му действие, особено важно  е набавянето му в организма, при спазване на диетични режими и тренировки.

Вече споменахме, че човешкото тяло не може да си произведе самостоятелно витамин С, тоест за целта се нуждаем от регулярен прием. Натуралните хранителни източници на витамин C са добър начин, но обикновено не са достатъчни. За набавянето на необходимото количество, витамин C, от което организмът ни има потребност е препоръчителен регулярен прием под формата на хранителна добавка.

Ние от екипа на Cvetita Herbal ви прпоръчваме Витамин C (капсулна форма).
Ежедневния прием на Витамин С като хранителна добавка осигурява:

витамин
 • Подсилване на имунната система;
 • Профилактика работата на кръвоносните съдове;
 • Предотвратява клетъчните увреждания;
 • Спомага за намалява нивата на „лошия“ LDL холестерол;
 • Подпомага производството на повече колаген;
 • Подпомагане синтеза и транспортирането на други важни микро и макроелементи;
 • Увеличаване на работоспособността;
 • Подобряване състоянието на кожата;
 • Облекчаване на болките в ставите и мускулите;
 • Действа енергизиращо и тонизиращо на тялото по време на диета или тренировка;
 • Неутрализира хроничната умора и отпадналост.

  Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт Cvetita Herbal.

Ако търсите фирма за производстово на хранителни добавки може да се свържете с нас.

Подобни публикации