СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Левцин – Как подпомага растежа на мускулната маса?

green and orange handdrawn science class education presentation 1 10
rss

Какво представлява Левцин?


Левцинът е незаменима аминокиселина. Той е една от трите разклонени аминокиселини в групата на BCAA – разклонени аминокиселини, които подобряват състоянието на протеиновия баланс в скелетните мускули.

Съществуват 20 основни аминокиселини, които са изключително необходими при случването на множество биохимични процеси в човешкото тяло. От тях 9 са аминокиселините, които се считат занезаменими (есенциални) и не се синтезират самостоятелно в организма. BCAA са едни от незаменимите аминокиселини с разклонена верига. BCAA представлява комбинация от три аминокиселини с разклонена молекулна структура – левцин, изолевцин и валин.

Левцинът е есенциална аминокиселина с разклонена верига и е основата на BCAA. Левцинът е най- силният двигател на белтъчините в анаболните процеси. Това означава, че левцинът е отговорен за важна задача – протеиновия синтез. Освен това левцинът е елемент, който е  натоварен с възпрепятстването на катаболните процеси  или тези по разграждането на мускулна тъкан и едновременно с това засилва анаболните процеси в организма.

Вижте BCAA 2:1:1 в нашият онлайн магазин.

bcaa-2-1-1-цена

В този смисъл, BCAA са аминокиселини с важно свойство да съдействат протеиновия синтез за растеж на мускулната маса и регенерация на мускулната тъкан. Овен че съдействат синтезирането на протеина, BCAA намаляват неговото разграждане. ВСАА се считат за най-важните анаболни и антикатаболни (такива, които възпрепятстват разрушителните (катаболни) процеси в организма) есенциални аминокиселини. 

close up molecule structure 152359 28

Освен че е единственаата аминокиселина насърчаваща синтезирането на протеиновия синтез, левцинът съдействат за неутрализирането на катаболните процеси в тялото. Това означава, че левцинът съдейства за редуциране на разрушителните (катаболни) процеси или такива по разграждане на мускулна тъкан. Едновременно с това левцинът подпомага и засилва анаболните процеси в организма.

Помага за регулирането на нивата на кръвната захар


Левцинът е аминокиселина, която спомага в регулирането нивата на кръвната захар.
Смята се, че левцинът увеличава секрецията на инсулин (създава по- добри условия за отделянето му) и позволява на мускулите ви да заемат повече захар от кръвта ви, като по този начин намаляват нивата на кръвната ви захар.


Как подпомага в растежа на мускулната маса?


Попадайки в кръвообращението, BCAA се прикрепя към мускулните клетки и нишки, и служи за вече наличен източник на енергия. Трита елемента левцин, изолевцин и валинс включени в групата на ВСАА не преминават през чернодробния метаболизъм. BCAA се съхраняват в тъканите на мускулатурата поради това се определя и основната им биологична роля да стимулира протеиновия синтез в мускулите. За разлика от другите аминокиселини, аминокиселините с разклонена верига са метаболизират по-бързо и това се случва директно в мускулите. Така се обяснява и тяхното предимство, тъй като притежават способността да подпомагат качествената регенерация на мускулните клетки след тежки тренировки.

Разгледайте всички хранителни добавки за мускулна маса.

discover how to gain muscle fast 1


Съдейства за бързото възстановяване след тежки тренировки


Проведените  проучвания сочат, че левцинът намалява болката в мускулите след силови тренировки и неутрализира процеси на възможни възпаления. Наред с това левцинът съдейства за по- бързото възстановяване и тонизира тялото. Вижте нашето предложение за хранителна добавка с левцин.

левцин

Освен това Левцинът е активен и в:

  • Укрепване на костите, ставите и хрущялите
  • Стимулира синтеза на глутамин
  • Стимулира естественото производството на хормон на растежа
  • Помага при зарастването на рани          

    Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Ние сме български производител на хранителни добавки. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт CvetitaHerbal.

Подобни публикации