СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Как коензим Q10 влияе при спортисти и хора с висока физическа активност?

green and orange handdrawn science class education presentation 1 7
rss

Коензим Q10 или (CoQ10) представлява съединение, което естествено се синтезира в човешкото тяло, тоест човешкото тяло го произвежда. Поначало тази витаминоподобна субстанция се локализира в митохондриите на клетките, където действа и се съхранява. Митохондриалната функция е незаменима за качественото производство на енергия в клетките. Доказано е, че след 25 годишна възраст клетъчният синтез на коензим Q10 претърпява изменения. Производството му намалява с възрастта, а недостигът му има негативно участие за множество естествени функции в организма. За да се предотврати изчерпването му от организма е препоръчително коензим Q10 да се приема регулярно под формата на хранителна добавка. Наличието на това жизненоважно химично съединение е от огромно значение за вашето здраве.


Как влияе коензим Q10 влияе при спортисти и хора с висока физическа активност?


Коензим Q10
е съединение, което особено се препоръчва на професионални атлети и хора трениращи своята сила и издръжливост. Видът на физическата активност е без значение (футбол, колоездене, фитнес треровки, бягане, баскетбол, професионални спортове и други), коензим е еднакво ефективен за тялото по редица направления. Приемът на коензим Q10 допринася за увеличаване на издръжливостта, силата и съответно енергията в тялото. Коензим Q10 има т.нар. освобождаващо енергията действие, което респективно увеличава издръжливостта по време на тренировката. Освен това този елемент се намира в естествено състояние във всяка клетка в нашето тяло и представлява незаменим фактор при производството на енергия.

Вижте също хидролизиран колаген в нашия онлайн магазин.Възпрепядства неблагоприятното действие на свободните радикали


Знаем, че свободните радикали са елементи, които имат особен неблагоприятен принос за нашия организъм. При биоенергиен дефицит започва натрупването на оксидативен стрес и жизнеността на клетките се изчерпва до фаза, в която клетките започват да умират. Разбира се, клетките в нашето тяло непрестанно се възобновяват, но процесите по клетъчна регенерация са силно обвързани с множество фактори (възраст, заболявания и т.н.). И още нещо ако прекалено много клетки в дадена тъкан или орган, или органична подсистема в нашето тяло са поразени именно по този начин (вследствие разрушителното действие на оксидативния стрес), то същите не могат да функционират правилно. Именно в това отношение коензим Q10 е особено ефективен, поради неговата роля на антиоксидант.

3d render medical background with virus cell attacking another 1048 6506


Предпазва мозъчните клетки


Митохондриите представляват двумембранни клетъчни органели, срещащи се в еукариотните клетки. Спечелили са името „малки енергийни фабрики“, поради техния химичен изглед и важните функции за организма. Тяхната задача се свързва с осигуряването на постоянни доставки от аденозитрифосфат (основната молекула), която е носител на енергия в клетките. При производството на  това вещество – аденозитрифосфат се използва определен обем химична енергия. Този процес се нарича още клетъчно дишане и много от неговите етапи протичат именно в митохондриите.

Известно е, че с напредването на възрастта митохондриите имат тенденция да развиват клетъчни дефекти, за които е характерно да прогресират. При натрупването на тези дефекти се случва митохондрийна дисфункция в неподлежащи на делене клетки на мозъка, сърцето и мускулите.

Вижте мента глог и валериана за трайно физическото и психическо здраве на целия организъм.Помага при висок холестерол


Естествените стойности на коензим Q10 като елемент в организма са по-ниски при хора с висок холестерол, за разлика от здравите. Приемът на коензим Q10 като хранителна добавка може да спомогне за набавяне на органичните му дефицитни депа, без това да се оказва като неблагоприятно действие върху холестерола. Един от доказаните му благоприятни ефекти е този на антиоксидант. По този начин спомага предотвратяване на оксидацията на „лошият“ LDL холестерол и с това намалява значително рисковете от инфаркт и инсулт.

Разгледайте също витамин Б комплекс.

cardio4 1


Регулира кръвното налягане


На тази тема са разработени немалко проучвания и по-конкретно за това – „Как коензим повлиява кръвното налягане?“. Резултатите в повечето от тях са показателни за действието на коензим Q10 в това отношение. В извод на получените резултати е важно да се отбележи, че приемът на коензим Q10 спомага за намаляване на кръвното налягане – както систоличното (горна граница), така и диастоличното (долна граница). И тъй като влияе положително на тази амплитуда, това оказва влияние и на други функции в организма, като понижаване завишените стойности на глюкозата и инсулина. Всъщност коензим Q10 регулира кръвното налягане, чрез намаляване на съществуващото съпротивление на кръвния поток. Следователно благоприятно повлиява и хипертония. Последното твърдение се обуславя от факта, че коензим Q10 балансира базисното съотношение между натрий-калий в организма.

pure gold q10 60 vegetarianski kapsuli

Ние от екипа на Cvetita Herbal ви препоръчваме Pure Gold Q10. Pure Gold Q10 представлява коензим Q10 е най-добрата форма, а именно капсулната (на мастна основа, тъй като именно тя съхранява в цялост коензима).

В съображения с разностранните предпочитания и потребности ние от екипа на Cvetita Herbal създадохме и пречистена форма на коензим Q10, която е направена специално за вегани – Q10 капсули.

q10-капсули

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.comИзползвани източници: Библиотека „Здраве“ – „Лечебната сила на коензим Q10“

Подобни публикации