СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

5 здравословни ползи за тялото и мозъка от консумацията на кокос

coconut
rss

Източник на ценни вещества
Кокосът
притежава богат химичен профил, източник е на важни антиоксиданти и някои от основните жизненоважни минерали за организма –  магнезий, калий, желязо, фосфор, натрий и цинк.

Кокосът
е източник и на ценното кокосово масло, което се състои в голяма част от мастни киселини.


Съдейства храносмилането
Кокосовото масло
е ценна растителна мазнина, която се извлича от вътрешната част на кокосовия орех. Мастните киселини се метаболизрат по различен начин или директно се преобразуват в енергия, вместо да се съхраняват под формата на мазнини. Кокосовото масло съдържа лауринова още каприлова, карпонова киселина, изключително питателно е на витамини и полезни ензимни съединения.

Именно на това се дължи и едно от най- големите качества на кокосът, да подобрява процесите по храносмилането и съдейства абсорбирането на мастноразтворими витамини, минерали и аминокиселини.
Кокосът е богат на фибри и това обяснява свойството му едновременно успешно да редуцира апетита за сладки и нездравословни храни, и да съдейства бързото засищане.

3cooc

Антиоксидантна активност
Лауриновата киселина
(наситена едноосновна мастна киселина) е важен компонент от състава на кокоса. При нейното метаболизиране (усвояване) се образува вещество, наречено монолаурин.
Лауриновата киселина се среща предимно в кокосовото масло, известно за нея е, че притежава силно антимикробно и антигъбично действие. Както лауриновата киселина, така и полученият  от нея монолаурин имат качествата по щадящ начин да неутрализират вредни патогени като бактерии, вируси и гъбички и други. Освен това, лауриновата киселина може да редуцира някои действащи възпаления и да успокои симптоматиката им.

Подобрява работата на черния дроб
Споменахме, че коксът има мощно антиоксидантно, противовъзпалително и седативно действие. Кокосовото масло има качествата да подпомогне пречистването на организма от вредните вещества. Именно поради активния си състав, кокосовото масло може да подпомогне стимулиране производството на важни чернодробни ензими, като по този начин улеснява и подобрява множество от функциите на черния дроб.


32coco

Подпомага здравината е еластичността на кожата
Кокосовото масло
е известно като едно от най- ефективните масла въздействащи благоприятно на кожата. Както знаем кожата е най- големият орган в човешкото тяло. Съставя се от два основни слоя – епидермис и дерма. Епидермисът е формиран от клетки като меланоцити, кератиноцити и др. Дермата е изградена е от влакнеста съединителна тъкан и се намира непосредствено под епидермиса. С нея се свързват особено важните свойства на кожата – еластичност и плътност. Епидермисът и дермата са разделени от т.нар. базална мембрана, изпълняваща опорна и стягаща функция.


BrownMag Кокос е сред новите ни вкусни предложения, които съчетават разнообразие от ценни и напълно натурални съставки в една опаковка. BrоwnMag Кокос е протеиново брауни, което е приготвено без добавена захар.

кокос
BrоwnMag Кокос съчетава свойствата на активни храносмилателни ензими, ценни фибри и един есенциален витамин в екзотичния вкус на кокос.

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации