СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Какво действие има лайката при проблеми със съня?

koo
rss

Лайката е изключително богата на ценни вещества. В цветните кошнички на растението се съдържа до 2 % етерично масло. Цветът на етеричното масло зависи от съдържанието на азулени. Азуленът представлява ненаситен въглеводород, притежаващ противовъзпалително, антиалергично и седативно действие. Азуленът на лайката се нарича хамазулен. Цветовете на растението съдържат още важни флавоноидни елементи, растителни стероли, горчиви вещества и мастни киселини.
Част от химичния й състав са още лутеолин и кверцетин, които са мощни биофлавоноиди (растителни пигменти) и кумарините – умбелиферон и херниарин.   

Лайката е едногодишно тревисто растение, цъфтящо от май до август. Лайката произлиза от семейство Сложноцветни – „Asteraceae“., достига височина до 50 см, а формата и е силно разклонено в горната част. Растението е разпространено в Европа и някои места в Северна Америка, в България лайката вирее на много места. За лечебни цели се използват ценните й цветове.

chamomile flower

Подпомага неутрализирането на проблемите със съня

Нарушенията на съня обобщават съществуващите отклонения от физиологичния ход на съня, при които сънят е незадоволителен и неефективен. Нарушенията се разделят на два основни вида: Дисомния и Парасомния. Дисомнията включва всички нарушения на съня или състояния, при които е засегната способността за заспиване, нормалната продължителност на съня и неговото качество. Парасомниятa представлява разстройство свързано с движения и възбуда по време на сън предизвикани от вътрешен психологичен или неврологичен източник.

лайка

Екстрактът от Лайка под формата на хранителна добавка ще спомогне за редуцирането на тези проблеми и ще се отрази отпускащо и успокоително на организма.

glass healthy herbal

Ползи от приема на Екстракт от Лайка

 • Регулярният прием на Екстракт от лайка като хранителна добавка осигурява:
 • Подпомага отпускането на нервната система
 • Силен имуностимулиращ ефект
 • Подпомага понижаването на риска от дихателни инфекции
 • Спомага за намаляването на тревожността и безпокойството
 • Подпомага подобряването на функцията на червата и тяхната перисталтика
 • Има противовъзпалително действие
 • Има болкоуспокояващо действие
 • Подпомага неутрализирането на проблемите със съня

  Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации