СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Как да превърнем диетата в дълготраен хранителен режим

cvetitaherbal
rss

Намалили сме теглото, но сме се изтощили и физически и психически. Постигнали сме определени резултати и сега – накъде? Обратно в старите релси? Да, но те няма да ни отведат надалеч. И грешките се трупат. Затова, когато решим да се впуснем в нова диета, трябва да имаме едно наум, че все някога този начин на хранене ще приключи и трябва да продължим да се придържаме към здравословен хранителен режим. В този ред на мисли, диетите тип – един плод на ден, само  зеленчуци, само месо и зеленчуци – не са изобщо добър избор. Да – те ще доведат до намаляване на теглото, но за сметка на това ще навредят на здравето ни, защото няма да си доставяте нужните хранителни вещества, витамини и минерали, а и след това ще си възвърнем свалените килограми, и то много бързо.

В тази връзка ще ви споделим няколко хитрини как да направите диетата си по-лесна, по-ефективна и по-дълготрайна , за да може винаги да се чувствате и изглеждате добре.

Започнете с  малки крачки

Впускането  в нов начин на хранене, който е съвсем различен от сегашния ни, е много грешно. Така нито тялото ни, нито ума ни имат готовност за тези промени, което ще доведе до провал. Тогава някой ден пак ще започнете, пак ще се окаже прекалено трудно, отново ще се откажете и така започва безполезното въртене в един кръг.

Правете малки крачки към новия си начин на хранене – добавяйте по още един плод в храненето си, хапвайте повече зеленчуци, ограничете постепенно наситените с транс мазнини  снакове, пийте по 1 чаша повече вода. Говорете  със специалисти по храненето. Съобразете се с уникалните потребности на вашия организъм. Това е най-ефективният  начин да достигнем дългосрочен успех.

Съставете менюто  си от храни, които обичате

Не е нужно да консумирате някоя храна само защото сте чули,  че е много „полезна“ ако тя не е по ваш вкус. Избирайте продукти, които ще ви доставят ценни хранителни вещества, а заедно с това ще ви носят и наслада. Включвайте в менюто си сезонни плодове, зеленчуци, месо, риба – но само тези, които са по ваш вкус. Така няма да имате постоянното чувство, че сте на диета и да изпитвате дискомфорт когато ви поканят на ресторант навън. Не изтощавайте психиката и физиката си с крайно ограничително поведение към храната. Винаги подкрепяйте организма си с витамини, минерали и правилно препоръчани хранителни добавки. Самото усещане за цялостна грижа за себе си ще ви зарежда с настроение и ще ви стимулира да успявате в борбата с килограмите.

Хранете се във време, в което се чувствате наистина гладни

Чували сме различни мнения по въпроса за разделното хранене, хранене на често и по малко, фастинг и тн., и колко ефективни са те. Да, всички те работят – но ако се спазват абсолютно правилно и с желание. Както фастингът е много добър избор за едни – защото пасва на ежедневието им, то за други е неефективен. Идва момент, в който този глад се натрупва и води до прекаляване с количествата храна.

Нашият съвет е да се храните през 3-4 часа, когато усещате, че вече имате нужда да похапнете нещо, но да не изчаквате специален час ,за да седнете на масата, защото тогава вероятността да прекалим е много по-голяма.

Хранете се във време, в което наистина сте гладни

Гответе по възможност вкъщи

Знаем, че ежедневието не винаги ни позволява да си сготвим вкъщи, но ако направим това като навик – това е първата крачка към здравословният начин на живот. По този начин можем да бъдем сигурни сме сигурни какво слагаме в чинията си, защото колкото и просто да ни се струва едно пакетирано ястие, то може да съдържа много добавени мазнини, захари, нишесте и др. Порция сандвич и  салата в ресторант за бързо хранене звучи добре, но тези „здравословни комбота“ често имат много скрити излишни съставки.

И все пак – хора сме!

Няма значение колко сме стриктни в храненето си – идва празник, рожден ден, пътуване или просто събота и тогава имаме нужда да похапнем нещо любимо.  Споделете парчето торта с приятел , хапнете си от вкусния сладкиш на баба , опитайте от вкусните бисквити на базара . Храната трябва да бъде удоволствие, а не ограничение и самоцел.

Превърнете диетата в начин на живот. Иронията е, че прекаленият стремеж към здравословен начин на живот, не е здравословен. Крайностите са лош съветник! Балансът е ключът към здравето, а него можем да открием като слушаме тялото си. Не забравяйте ,че всеки един от нас е уникален. Не трябва да се робува на обществените представи  за“ идеалните мерки“. Всеки човек, който излъчва здраве и бодрост, е успял да достигне баланса в правилното хранене.  Красотата идва отвътре – навън, затова е сигурно, че ако се грижите за здравето си, то ще Ви се отблагодари във всеки един аспект.

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

диета

Подобни публикации