СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

5 мобилни приложения, които ще помогнат в справянето с вредните навици, телесното тегло и стреса

pexels photo 4482934
rss

Храненето, физическата активност, психичното и емоционално състояние взаимодействат и влияят помежду си по безброй начини. Използването на тези 5 мобилни приложения ще улесни следенето и тези важни компоненти и може значително да ги подобри. Важно е да си изясним какво точно търсим, тъй като разнообразието от мобилни приложения в това отношение в огромно. Ами като за начало бихме могли да помислим – какво искаме да подобрим в себе си – жизнения си ритъм, нивото на физическата си активност, начина на хранене, начина на мислене или друго. 

След това е важно да сме наясно с какви възможности и опции очакваме да разполага приложението – настройки, персонализация, разнообразие от инструменти, възможност за проследяване на постигнатия напредък, анализ на резултатите и т.н.

Между другото, нивото на персонализация на приложението е сред най-важните неща, които е добре да съобразим в избора си. Няма съмнение, че степента на възприемчивост, ако може така да се каже, с която приложението разполага в голяма степен определя крайния ни резултат. Но преди всичко – бъдете информирани.

В тази връзка ви предлагаме няколко интерактивни приложения, които ще помогнат за повишаване на здравето и жизнеността ви, както и за постигане на желаната фигура.

Down Dog
Down Dog е мобилно приложение за персонализирани йога практики. Down Dog предлага над 60 000 различни пози и йога практики, които можете да персонализирате според вашите предпочитания. Едно от предимствата на приложението е, че дава възможност сами да избирате как да изградите тренировката си. Можете да приспособите всяка тренировка спрямо вашите възможности и цели.

Най-общо Down Dog ви предлага следните настройки:

 • Избор на нивото (начинаещ, средно напреднал, напреднал)
 • Трудност и интензивност на тренировъчните практики
 • Времето, с което разполагате за изпълнение
 • Стила йога, който предпочитате – „Ин и Ян йога“, „Карма йога“, „Виняса йога“, „Хатха йога“ и много други
 • Област от тялото, на която искате да наблегнете
 • Мекота и сила на придружаващия практиката глас, както и предпочитания по отношение на езика
 • Различни видове музика за изпълнение на тренировъчните практики

 
Healthit
Healthit е българско мобилно приложение, с което можете да следите общото ниво на физическата си активност, както и здравословните си навици. Healthit ви предлага разнообразие от функции и персонализирани известия, за да ви държи информирани колко точно сте близо до краткосрочните и дългосрочните си цели.
Можете да възползвате от:

 • Персонализиран профил
 • Крачкомер
 • Важни напомняния (следене на хранителен прием и нивото на хидратация)
 • Проследяване на настроението
 • Дневна доза мотивация
 • Ежедневно предизвикателство
 • Специални намаления

Изпълняването на дневните предизвикателства, носи съответния брой точки. С тези точки, можетте да се възползвате от супер яки предложения:

 • хранителни добавки
 • услуги на фитнес треньори
 • фитнес абонаменти
 • спортни стоки и други продукти с намаления.

За да установявате своя личен напредък, приложението съхранява въведените от вас дневни постижения и ви предлага интерактивен анализ.

Приложението има и социална функция, посредством която можете да се включите в състезание с други хора от Healthit общността. Проследявате колко крачки правите спрямо другите потребители на приложението в България, което регулярно се отразява в здравословната класация на Healthit.  

приложенияJEFIT
JEFIT е мобилно приложение за силови и кардио тренировки в домашни условия. Приложението ви предоставя възможност за изграждане на персонализиран тренировъчен план.   

JEFIT разполага с разнообразни функции за по-добра персонализация при използване. Можете са изберете от различни програми за всяко ниво – от напълно начинаещи до напреднали и активно трениращи. 

JEFIT предоставя достъп до разнообразие от силови упражнения. Интерактивният „склад“ на приложението съдържа голяма база с видео-демонтрации за изпълнението на над 1300 упражнения, които можете и да съхранявате във вашия профил. Лесен и достъпен начин да се върнете към ефективните и любими упражнения.
Има опция за ръчно въвеждане на избраните упражнения в персонална фитнес програма, която свободно можете да коригирате спрямо собствените си резултати.  
Допълнителна функция е, че приложението има както мобилна, така и десктоп версия.MyLife Meditation
MyLife Meditation Stop, Breathe & Think е мобилно приложение за медитация и дихателни упражнения. Специално подбраните инструменти в приложението – интерактивен таймер, мелодии за различните цели, техники за заспиване, следене на психичното състояние и много други – са лесни и удобни за използване.

При медитация, ние постигаме дълготрайни ползи в нашия живот – понижаваме нивата на стрес, подобряваме нашия баланс и фокус, опознаваме и се научаваме как да приемаме и обичаме себе си. В медитацията вниманието ни е насочено главно към дишането или начинът, по който въздухът влиза и излиза като забелязваме кога умът ни се отклонява от тази задача. Когато се концентрираме върху дишането си, ние се учим как да останем в настоящия момент – тук и сега.


Приложението дава възможност за изграждането на прости, но важни навици по отношение на това как да поддържаме нашето ментално здраве, отделяйки само за няколко минути дневно. MyLife Meditation предлага разнообразие от водени медитации, които са напълно съобразени с моментното ви състояние.MyFitnessPal
MyFitnessPal е широко популярно приложение, което представлява брояч на приетите калории. Както знаем, съотношението между приетите и разходвани калории на дневна база има решаващо значение за нашата хомеостаза, общо здравословно състояние и телесно тегло.

Приложението предлага предварително задаване на индивидуални данни за вас, на чиято база се изготвя автоматична стратегия, по отношение на вашия дневен калориен прием.

След подробно запознаване с вашата дневна нужда от калории, приложението ви предоставя възможност да регистрирате всеки хранителен прием – вид и количество на храната, както и час на прием. Благодарение на базата данни, която е вградена в приложението, над 11 милиона различни храни, се изчислява движението на вашия прием.

Цялата тази информация се обработва и предлага в няколко различни отчета, включително диаграми, индикиращи общата консумация на мазнини, въглехидрати и протеини.
 
Полезна допълнителна функция е, че приложението включва дори много храни, които обикновено консумираме навън (напр. в ресторант), а както знаем, тези калории са най-трудни за проследяване.

MyFitnessPal разполага и със скенер за баркод, който улеснява въвеждането на информация за хранителните стойности на някои пакетирани храни. Можете също така да се възползвате и от здравословни рецепти, които са на разположение в приложението.

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: www.cvetitaherbal.com.


*5 мобилни приложения

Подобни публикации