СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Комбинация от 7 активни съставки срещу първи симптоми на вирус A, B, C или Ротавирус

cvetita 6
rss
Ние от екипа на Cvetita Herbal създадохме Rota Rapid ABC специална формула, съчетаваща мощното действие на 7 активни продукта:• Левцин
• Черен бъз
• Ехинацея
• Инозин
• Пробиотичен микс (**Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium spp)
• Цинков цитрат
• Витамин D3
• Пребиотични фибри – фруктоолигозахариди (GOFOS) 


Rota Rapid ABC е бързодействаща и многокомпонентна хранителна добавка за подпомагане на имунитета. Компонентите в Rota Rapid ABC са съчетани и дозирани по начин, осигуряващ едновременно протективно, лечебно и оздравително действие. Rota Rapid ABC може да се използва при първи симптоми на вирус A, B, C или Ротавирус, като средство за профилактика, както и за подкрепа на тялото в процеса на възстановяване.


Левцин
Левцинът е незаменима кетогенна аминокиселина, основна от трите аминокиселини в групата на BCAA (аминокиселини с разклонена верига). Основното действие на тази аминокиселина е синтеза на енергия в тялото. Попадайки в кръвообращението, левцинът действа върху мускулните клетки и подпомага процесите на преобразуване и производство на енергия.

Левцинът е най-силният двигател на белтъчините, главен елемент за протеиновия синтез. Левцинът е аминокиселина, която възпрепятства катаболните процеси или тези по разграждането на мускулна тъкан.

Левцинът, подобно на други аминокиселини, задържа вода в клетката, което предизвиква жажда и съответно набавянето на повече течности. Това е съществено за адекватната хидратация на тялото, подкрепя възстановителните процеси, подпомага изхвърлянето на токсини и поддържа процесите по генериране на клетъчна енергия.

Приемът на левцин ще съдейства за продукцията на необходимата жизнена енергия, ще подобри тонуса и ще подкрепи възстановяването на организма.

Причината за добавянето на левцин в Rota Rapid ABC е избягването на синтетични вещества и продукти, напр. псевдоефедринов хидрохлорид (съставка с множество странични ефекти над сърдечно-съдовата система, бъбреците, черния дроб и т.н.). Левцинът е натурална алтернатива, чийто прием не се свързва с нежелани ефекти, тъй като тази аминокиселина има щадящо организма действие.


Черен бъз
Цветовете от черен бъз притежават ценен биологичен профил, съставен от флавоноиди, агликони, фенолни съединения, стероли, аскорбинова киселина и други органични киселини, свободни мастни киселини, тритерпени (α- и β-амирин) и други. Компонентите в химичния състав на черния бъз стимулират митохондриалната активност и клетъчната пролиферация, т.е. подкрепят важна част от процеса на обмяна на аминокиселините в тялото.

Черният бъз е мощен антиоксидант, който дължи действието си на два противогрипни компонента, имащи пряко действие върху патогените в организма – флавоноидите и антицианидините.

Флавоноидите се състоят от голяма група полифенолни съединения. Флавоноидите са група вещества с природен произход и променлива фенолна структура. Тези естествени продукти са известни със своето благотворно въздействие върху човешкото здраве. Флавоноидите се считат за незаменим компонент в различни нутрицевтични, фармацевтични, медицински и козметични продукти. Това се дължи на техните антиоксидантни, противовъзпалителни, антимутагенни и антиканцерогенни свойства, съчетани със свойството им да модулират клетъчната ензимна функция.

Антицианидините са растителни водоразтворими пигменти, които принадлежат към групата на биофлавоноидите. Тяхното основно свойство е антиоксидантна активност. 

Екстрактът от черен бъз
има изключително имунодулиращо действие, което се дължи на множеството растителни елементи, които са част от химичния му състав. Действието му е противогрипно, противопаразитно, антибактериално, антиоксидантно и имуномоповишаващо.

През 1995 година по време на епидемия от Influenza virus – грипен вирус тип B, разразила се в Панама, черният бъз демонстрира изключителна противовирусна активност.
Екстрактът от черен бъз е активен при сезонни настинки, леки и тежки форми на грип, а като продукт с растителен произход, има и относително малко странични ефекти.  
 

Ехинацея
Ехинацеята е противогрипен немедицински продукт, изследван и одобрен в световен мащаб. Имуномодулиращото действие на ехинацеята е препотвърдено от Европейска агенция по лекарствата (European Medicines Agency) и  Британска асоциация по билкова медицина (British Herbal Medicine Association). 

Цветовете и корените на ехинацеята съдържат голямо количество етерични масла, органични киселини, микроелементи (калций, желязо, калий, хром, манган, селен, цинк), полифеноли, танини, терпеноиди, аминокиселини и ензими. Един от най-мощните компоненти в химичния състав на ехинацеята е глюкозида ехинакозид.

Глюкозида ехинакозид представлява полизахарид от семейството на хетероглюканите, който е основен антимикробен и антивирусен компонент. Ехинакозидите са комплекси (феноли) от глюкоза и кафеинова киселина. Те повлияват стимулиращо и активиращо като неутрализират възпалението и подобряват функциите на клетките.

Ехинацеята
има качествата да мобилизира имунните способности чрез засилено производство на стволови клетки в костния мозък и лимфната система. По този начин противодейства на бактериални и вирусни компоненти, чрез активиране производството на интерферони. Интерфероните са белтъци, естествени вещества, които потискат развитието на вируса на клетъчно ниво и по този начин повишават имунната способност. Интерфероните демонстрират съпротива при инфекциозни и вирусни заболявания.
Те осъществяват взаимодействие с вирусите, като се прикрепят към заразените с вирус клетки и стимулират тяхното разграждане, както и блокират способността им да се развиват и разпространяват.

Ехинацеята
има и способността да активира производството на бели кръвни телца (левкоцити), T-лимфоцитите и клетките на слезката.
По този начин ехинацеята може да пребори някои болестотворните агенти и патогени в тялото, а като основна съставка в Rota Rapid ABC има протективно действие и мощен лечебен потенциал при инфекции.


Инозин
Инозинът е пуринов нуклеозид (несинтетичен изопринозин). Инозинът играе ролята на прекурсор на аденозинтрифосфат (АТФ). Аденозинтрифосфат е главно макроергично съединение в клетките. Важен елемент, свързващ се с продукцията на енергия в клетките. Инозинът се открива в голямо количество в миокарда (сърдечния мускул), а свойствата му го правят жизненоважен за органи с високоенергийна потребност – мозък, сърце, бели дробове, черен дроб. Инозинът е важен елемент и за метаболизирането на глюкозата и обменните процеси в тялото, което го прави жизненоважен за случването на множество процеси в оранизма. Инозинът подкрепя синтеза на енергия в тялото, подобрява множество процеси на клетъчни ниво, повишава мускулната активност и най-вече подкрепя имунната защита на тялото.

Инозинът има активност за повишаване на имунния отговор на организма, тъй като е мощен клетъчен имуностимулант. Инозинът подкрепя продукцията на интерфероните, които са важен компонент на вродения имунен отговор. Интерфероните представляват имунни клетки, които неутрализират репликацията на постъпилите патогени. Интерфероните блокират развитието на вирусни и ракови клетки в тялото. Интерфероните се задействат бързо след постъпването на патоген, с което го разпознават и секретират специфични клетъчни течности, за да предпазят здравите клетки в микрообкръжението. 

Свързват се със здрави клетки и ги защитават, като придават невъзприемчивост на клетъчните им мембрани. Мощното протективно действие върху важните органи, който вирусите атакуват, както и имуномодулиращата способност на инозина го превръщат в мощен компонент от Rota Rapid ABC, чието действие ще подобри духателната функция, ще подпомогне за синтеза на енергия, ще балансира пулса и ще ускори оздравителния процес. 

rota

Пробиотичен микс
Микробното разнообразие в човешкото тяло се намира във функционална обвързаност с много други системи и процеси. Чревният микробиом и неговите характеристики, бактериалната структура и съотношение, могат да повлияят хода и развитието на инфекции и вируси, тъй като са изключително свързани с лимфната система и имат пряко влияние върху имунната защита. 

Пробиотичния микс в Rota Rapid ABC включва Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei и Bifidobacterium spp.

Lactobacillus acidophilus

Lactobacillus acidophilus представлява вид бактерия, която е част от бактериалното семейство „Lactobacillus“. Lactobacillus acidophilus се намира в стомашно-чревния тракт, като е концентрирана предимно в червата. Lactobacillus acidophilus е бактерия-приятел на човешкия организъм, тъй като е ангажирана с това да произвежда важният ензим – лактаза. Този ензим разгражда лактозата, която се намира в млякото до млечна киселина. Именно поради това Lactobacillus acidophilus има силно пробиотично действие над организма. Добавката на Lactobacillus acidophilus ще окаже благотворно влияние върху имунната, храносмилателната и пикочно-половата система и ще съдейства синтеза на други важни ензими, които са нужни за правилното усвояване на хранителните вещества и от приеманата храна.

Streptococcus thermophilus

Streptococcus thermophilus е стрептококова, грам-положителна бактерия, участваща в млечнокиселата ферментация. Тази бактерия е от семейство „Streptococcaceae“ и е типичен лактобацил, бактерия-приятел на човешкия организъм, а и полезен щам за човешкото здраве. Streptococcus thermophilus е единствената безвредна за човека стрептококова бактерия, класифицираща се и като млечно-кисела бактерия. Набавянето на Streptococcus thermophilus ще подкрепи тялото при понижен имунен отговор, ще спомогне за неутрализиране действието на бактерии и паразити, развиващи се в стомашно-чревния тракт, ще подобри стомашното pH и ще въздейства защитно и антипаразитно.

Lactobacillus bulgaricus

Lactobacillus bulgaricus е една от бактериите, които участват в млечнокиселата ферментация. Тази бактерия се отличава с изключително полезно действие за функционалността на структурата на стомашно-чревната стена. Естествената ѝ среда е храносмилателният тракт, Lactobacillus bulgaricus е част от чревната микрофлора и съдейства голяма част от процесите по храносмилане, както и процесите случващи се в отделителната система. Lactobacillus bulgaricus ще насърчи правилната абсорбция на аминокиселини, витамини и минерали в стомаха, ще съдейства за постигане на оптимална киселинност на храносмилателните сокове в стомаха, ще възстанови чревната микрофлора, която често се нарушава както след прием на по-леки лекарствени медикаменти, така и след прием на антибиотични препарати.

Lactobacillus casei

Lactobacillus casei е вид бактерия, която се намира в естествено състояние в червата, чревната микрофлора, пикочните и половите пътища. Благодарение на наличието на този вид бактерия в организма, се случва усвояването на хранителните вещества от приетата храна. Този бактериален щам контролира действието на някои по-вредни микроорганизми, намиращи се в червата. При дефицит на този вид бактерия е възможно проявлението на възпалителни стомашно-чревни заболявания. Lactobacillus casei ще подкрепи храносмилането, ще неутрализира стомашно-чревни смущения и ще подобри имунната функция.

Bifidobacterium spp

Bifidobacterium spp е бактериален щам, концентриран в стомашно-чревния тракт. Bifidobacterium spp има две основни функции в човешкото тяло – да съдейства процесите по храносмилането и да предпазва стомашно-чревния тракт от влиянието на постъпващите вредни бактерии. Действието, което Bifidobacterium spp има над стомашно-чревния тракт има пряка връзка с имунния отговор като го модулира положително. Bifidobacterium spp действа като подсилва производство на цитокини (сигнални молекули). Цитокините пък има качеството да модулират равновесието между хуморален и клетъчен имунен отговор на организма. Bifidobacterium spp ще съдейства за подобряване имунния отговор на организма, като съдейства производството на важна белтъчна група – цитокините, ще спомогне работата на отделителната система, активно ще противодейства патогенните организми, които се намират в червата.Цинков цитрат

Цинкът е микроелемент, който участва в множество биохимични процеси – подкрепя имунната защита, има участие в ензимната работа и функция, подхранва кожата, косата и ноктите, съдейства бързото заздравяваме на рани, подпомага нормалното кръвосъсирване, възстановява клетките и тъканите и скъсява периода на боледуване.

Този минерал има роля във формирането на клетъчния метаболизъм, което е съществено за функционирането на имунната защита на тялото.
Цинкът съдейства процесите по формиране и производство на клетките. Има свойството да активира процеси по производството на антитела (имуноглобулини Ig). Имуноглобулините са серумни гликопротеини, елементи, които изграждат антителата, като по този начин повишават имунната функция и блокират действието на постъпилите патогени (бактерии и вируси) в организма. Цинкът е необходим за развитието на имунните клетки и има съществена роля в клетъчната комуникация. Тези свойства подчертават потребността на тялото от този елемент, като важен имуномодулатор, който има качеството да подобри имунния отговор на организма.

Приемът на цинков цитрат, бързоусвоима форма, като компонент в този пирамидален прием е подсилване на имунната система и повишаване на имунния отговор. От една страна, този прием ще скъси периода на болелуване, от друга страна, ще окаже протективно действие в оздравителния процес. 


Витамин D3

Витамин D е мастноразтворим витамин, т.е. не се разтваря във вода, обособяващ се в две основни форми: витамин D2 (ергокалциферол) и витамин D3 (холекалциферол).

Холекалциферол (витамин D3) е най-ефективната форма на витамин D. Витамин D3 е познат като „Слънчевият витамин“, тъй като човешкото тяло може да го синтезира под въздействието на ултравиолетовите лъчи на слънцето.

Витамин D се реабсорбира съвместно с липидите и съответно се усвоява посредством мазнините в кожата. Една от физиологичните функции на човешката кожа е именно тази по обмяна на веществата. При излагане тялото на слънчевите (ултравиолетови) лъчи в слоевете на кожата започва образуването на холекалциферол или витамин D3. Генерираният холекалциферол последователно преминава от кожата в черния дроб. От там кръвта го транспортира до тубуларните клетки на бъбреците. По този начин елементът достига до множество други органи и тъкани в целия организъм.

Действието на Витамин D3 е многопрофилно. Този витамин регулира имунната функция и потиска протичащите инфекциозни реакции в организма. Неговото действие се свърва с активност върху метаболитните процеси, калциевата и фосфатната обмяна, нервната и мускулната система, абсорбцията на други важни микро- и макроелементи в тялото.

Недостигът на този витамин при деца се свързва с развитието на заболяването рахит, а при възрастни със заболяването остеопороза.

Включването на витамин D3 в Rota Rapid ABC има противогрипна и допълваща функция. При намалени количества слънчева светлина (напр. през зимата по нашите географски ширини), образуването на витамин D3 се свежда до крайно недостатъчни количества за организма. В тази връзка се наблюдава силен клетъчен и кръвен недостиг на витамин D3.Пребиотични фибри – фруктоолигозахариди (GOFOS)Фруктоолигозахаридите са нискокалорични въглехидрати, които принадлежат към групата на несмилаемите олигозахариди. В естествен вид, фруктоолигозахаридите са част от химичния състав на много растения – бобови и пшенични култури, зеленчуци и плодове. 

Несмилаемите олигозахариди се проявяват като баластни вещества (диетични фибри), от което се подразбира тяхното силно бифидогенно действие.

Фруктоолигозахаридите представляват пребиотици, тъй като подкрепят растежа и развитието на полезните чревни бактерии (основно бифидобактериите). Това предопределя огромната им физиологична роля за изпълнението на множество важни процеси в организма.Подхранвайки добрите чревни бактерии, фруктоолигозахаридите имат подкрепящ,  оздравителен и протективен ефект над стомашно-чревната микрофлора. Фруктоолигозахаридите действат балансиращо в отделянето на стомашно- чревните сокове и активират формирането на слуз в тънките черва.

Фруктоолигозахаридите улесняват процесите по храносмилането, тъй като за тях е характерно да усвояват голяма част от водата в стомашното съдържание. Освен това те имат качествата да подпомогнат при производството и абсорбацията на хранителни вещества, подкрепят развитието на здрави бактерии в храносмилателния тракт,  засилват въглехидратния и липидния обмен, съдействат продукцията на нутриенти,  както и намаляват вероятността от натрупване на холестерол или фосфолипидни концентрации в кръвта.


Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: www.cvetitaherbal.com.

Подобни публикации