СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Аргинин – подобрява имунната функция

akg
rss

Какво е Аргинин AKG?
Аргининът представлява есенциална аминокиселина.  Аргининът играе голяма роля за възстановяването в стресови за организма състояния, като:  травми, изгаряния, възпаления. Това го определя като незаменим компонент – „есенциална аминокиселина“.

Аргининът е изключително необходима аминокиселина, тъй като наличието й в организма е определящо за случването на множество функции.  Аргининът е един от основните елементи  за образуване на креатин. Креатинът пък представлява елемент или по-точно молекула, която се произвежда под формата на креатин фосфат. Именно за формирането на креатин фосфат са нужни три аминокиселини – глицин, метионин и аргинин.


Сред основните физиологични въздействия на тази важна аминокиселина е участието й в изграждането на мускулната тъкан като се включва в състава на протеините.

Как аргинин подобрява имунната функция?
Известно ни е, че имунитетът е система съставляваща се от естествени, защитно- приспособителни реакции на организма. Спадането на имунитета и постъпването на бактерии са основният двигател за развитието на вируси и инфекции. Сред ценните качества на аргинина се откроява способността му да съдейства производството на азотен оксид в организма. Постигането на задоволителни (завишени) нива на азотен оксид в тялото съдействат положителния имунен отговор в организма. 

Освен това натрупването му в организма е изключително реактивно срещу настъпили възпалителни процеси в организма. Действието му като естествен имуностимулатор се свързва с повишаване на положителния имунен отговор на организма. Приемът на Аргинин под формата на хранителна добавка способства за естественото активиране на имунните функции. Действието му се изразява в подпомагане на излекуването и стимулира естествените защитни сили на организма чрез силните си имуностимулиращи на клетъчно ниво качества.

Известно е, че агрининът има общо ободряващо действие и се препоръчва при преумора и интензивно умствено натоварване. Спомага за повишаване на тонуса и изостряне на ума, което го прави изключително подходящ за хора, редовно изложени на пренатоварване.  
Усещането за отпадналост, умората и честата смяна в настроенията се само част от симптомите, на които рядко отдаваме значение. Проучвания сочат, че Аргининът притежава силно седативно (успокояващо) въздействие върху централната нервна система.


 

Как действа Аргинин AKG?

  • Потиска натрупването на мазнини
  • Стимулира натрупването на мускулна маса
  • Стимулира синтеза на хормон на растежа
  • Редуцира времето за заздравяване на рани и фрактури
  • Подобрява имунната функция
  • Подобрява продукцията на сперматозоидите

Ние от екипа на Cvetita Herbal ви препоръчвам да опитате Аргинин в нашата мощна капсулна форма- 10/Ten Аргинин AKG, както и другите продукти от 10/Ten серията ни.

аргинин

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации