СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Защо да използваме бадемово брашно?

f
rss

Какво представлява бадемовото брашно?


Бадемовото брашно е популярна алтернатива на традиционното пшенично брашно. Това, което го отличава от пшеничното е по-ниско съдържание на въглехидрати, наличието на повече хранителни вещества и леко по-сладъкия вкус, с който се отличава.

Бадемовото брашно се приготвя от смлени бадеми. Процесът включва бланширане на бадеми във вряща вода, за да се отстраване на обвивката на ядките, след това се смила и се пресява във фино брашно.

Бадемите са изключително питателна храна и богат източник на растителни влакна (фибри), полезни въглехидрати, протеини и мазнини. Бадемите притежават солиден минерален комплекс, съдържат желязо, калий, калций, магнезий, фосфор, натрий, селен, цинк, манган, омега-6 мастни киселини. В състава на бадемите влизат витамините А, B1, B2, B3, К, Е, фолиева киселина и бетакаротен. 

Вижте комбинирана хранителна добавка с калций магнезий и цинк.


Източник на антиоксиданти


Бадемовото брашно
е изключително питателно и особено богато на витамин Е, група мастноразтворими съединения, които действат като антиоксиданти в тялото ви.

Бадемите са фантастичен източник на антиоксиданти. Антиоксидантите имат огромнен принос за организма, тъй като помагат в защитата от оксидативен стрес.
Оксидативният стрес представлява състояние, което се дължи именно на недостиг на антиоксиданти. Ролята на антиоксидантите е да редуцират продукцията на оксиданти (свободни радикали, чиято продукция се свързва с нормалните процеси протичащи в клетките). Може би сте чували, че оксидативният стрес крие сериозни рискове за здравето ви. Правилно, а причината за това е, че оксидативният стрес е фундамендът на процесите на страреене и клетъчните увреждания.  

Мощните антиоксиданти в бадемите са концентрирани до голяма степен в техният кафяв външен слой. Поради тази причина обелените бадеми или тези с отстранено покритие след термична обработка губят част от ценните си качества.

Бадемите са с високо съдържание на антиоксиданти, които могат да защитят клетките от окислителни увреждания, което е сред основните причини за задействане процесите на стареене или сериозни заболявания.

Разгледайте спирулина таблетки – силен антиоксидант.

sa

Съдейства за контролиране нивата на кръвната захар


Бадемите се характеризират с ниско съдържание на въглехидрати, но с високо съдържание на здравословни мазнини, протеини и фибри. Това ги прави перфектен избор за хора с диабет.

Друго предимство на бадемите е тяхното забележително високо количество магнезий.

Магнезият е вторият най- разпространен минерал в човешкото тяло. Явява се един от най-жизненоважните микроелементи в организма и е отговорен за множество процеси. Известно е, че участва в повече от 300 ензимни реакции, който протичат ежедневно в организма ни. Неслучайно магнезият е един от базовите минерали участващи в производството на енергия. Той подобно на навигатор, насочва нервни импулси, за да активира мускулната работа.
Магнезият е минерал, който има участие и в контролирането нивата на кръвната захар. Вижте магнезиев цитрат хранителна добавка.


Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com.

Cvetita Herbal е производител на хранителни добавки.

магнезиев-цитрат-цена

Подобни публикации