СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Комбинация за редуциране на физическата и умствена преумора

valerianmint
rss


Ежедневно в нашето тяло и съзнание се натрупват стрес, тревожност, физическа, умствена и емоционално умора. Неслучайно тези фактори ни водят до крайно изтощение, поради склонността редовно да пренебрегваме негативните ефекти от действието им. Именно поради това ще разгледаме действието на три изключително ефективни билки:Мента


Ментата
им силно изразено спазмолитичното действие, което е сред основното характерно за тази билка. Ментата притежава силно седативно и обезболяващо действие, което се дължи на състава на ценното етеричното масло, съдържащо се в нейните листенца. Химичният състав на ментата е източник на разнообразие от ценни компоненти- важни ензими, дъбилни, смолисти и горчиви вещества, белтъчни, алкохоли, кверцетин, катореноиди, хесперидин, соли и други. При това ментата е растение, което е богато на минерални вещества, сред които – магнезий, калий, селен, желязо.

Благодарение на силната антиоксидантна активност, която притежава, ментата има протекционен ефект върху стомашно- чревните функции. Успешно насърчава жлъчната секреция и благоприятно съдейства при някои храносмилателни разстройства. Поради релаксиращото си действие, успешно съдейства в успокояването на нервен стомах и повлиява положително храносмилането.

Разгледайте също екстракт от бяла бреза в нашият онлайн магазин.

 


Глог


Глoгът
e eдин oт нaй- извecтнитe изтoчници нa пoлифeнoли (мoщни aнтиoĸcидaнтни cъeдинeния). Това попречва натрупването на свободни радикали и спомага за извеждането на токсини от тялото. Смята се, че поради антиоксидантните свойства хранителна добавка от глог действа за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци в артериите (инхибира образуването на тромбоксан).
hawthorn1

Глoгът притежава aнтибaĸтepиaлни и пpoтивoвъзпaлитeлни cвoйcтвa, ĸoитo yĸpeпват имyннaтa cиcтeмa. Доказано е, че приемът на глог повишава положителния имунен отговор на организма срещу възпаления и инфекции, и има протективен ефект.

Глoгът имa и ceдaтивeн eфeĸт, ĸoйтo е изключително ценен в овладяването нa cимптoмитe нa депресия. Чрез проведени пpoyчвaния се установява, че глогът има релаксиращи качества върху нервната система и по този начин редуцира нивата на стрес и тревожност. 

екстракт от глог цена

Приемът на екстракт от глог като хранителна добавка или комбинации с глог, спомагат за овладяване на депресивните симптоми. Освен това глогът се отличава с неагресивност и терапевтични ефекти върху централната нервна система.


Валериана


Доказано е, че валериановата киселина инхибира разграждането на гама – аминомаслената киселина в мозъка, което подпомага задействането на определени процеси, носещи чувство на спокойствие. Коренът на валериана съдържа още антиоксидантите хесперидин и линарин, които притежават успокоителни и подобряващи свойства. Благодарение на ценните съставки, валерианата има способността да влияе положително върху мозъчните функции и се отразява успокояващо, и тонизиращо.

valerian flower garden 99546 322

Комбинацията от биологично активни компоненти, съдържащи се във валерианата са причината за нейното силно изразено седативно и терапевтично действие. Чистият екстракт от Валериана има свойствата да редуцира усещането за отпадналост, умората и честата смяна в настроенията. Симптоми, които иначе често пренебрегваме. Неслучайно Валерианата е често предпочитано средство във фармацевтиката при направата на успокояващи лекарствени препарати. Натуралните компоненти във валерианата имат изключително силно седативно въздействие върху централната нервна система.

екстракт-от-валериана


Ние от екипа на Cvetita Herbal комбинирахме мощното им действие във Фаза 5 (водно – етанолов екстракт от мента, глог и валериана).

мента-глог-и-валериан-цена
 • Благоприятства храносмилането и обмена на вещества;
 • Засилва паметта и концентрацията;
 • Подобрява кръвообращението;
 • Забавя процесите на стареене;
 • Стабилизира и подсилва имунната защита на организма;
 • Облекчава всички неразположения в резултат от физическо претоварване, напрегнатост и стрес;
 • Нормализира кръвното налягане и пулса;
 • Успокоява цялото тяло и активизира възстановителните процеси;
 • Спомага на организма да се чувства здрав, силен и обновен всеки ден;
 • Повишава работоспособността, креативността и творческото мислене;
 • Успокоява духа, засилва положителната нагласа и позитивните възприятия.

  Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт CvetitaHerbal.

Подобни публикации