СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

3 мита за овулацията

ovulation
rss


#1 „Овулацията настъпва на 14 ден“…
е един от най- разпространените митове за овулацията изобщо! Макар и нещо нормално за нас, овулацията е сложен процес. Според установеното, овулацията следва да протече между 10-ия до 15-ия ден след стартиране на менструалния период. И тук идва несъответствието, което разбива този мит. Добре знаем, че менструацията пък е процес, който в строго свързан с редица фактори в тялото ни – нива на стрес, честота на полов контакт, телесно тегло, климатични промени, наличие на предходна бременност и т.н. При голяма част от жените менструацията често протича по различен начин всеки месец. И как тогава можем да кажем, че обулацията ще настъпи в точно определен диапазон, когато не сме сигурни за настъпването на менструацията?
 
period calendar with drawn heart shapes woman covering her face 23 2148381559

#2 Не можете да забременеете, освен ако не сте в плодороден период
Много жени разчитат на това, че възможност за забременяване има само когато са в овулация, но дали това наистина е така… Веднага отговаряме, не. Овулацията не е единственият диапазон в месеца, в който можете да забременеете. Да, през плодородния период шансовете за забременяване са възможно най- големи. Също и най-благоприятни, тъй като в този период се освобождава активна за оплождане яйцеклетка, но не само тогава можете да забременеете. Много е вероятно да забременеете непосредствено преди очакваната овулация (от 1 до 3 дни преди настъпване на плодородния период).

sperm egg


#3 Овулацията трябва да протече задължително със симптоматика
Всеизвестно е, че плодовитият период протича с неприятна симптоматика, която включва редица сигнали като болка, повишаване на телесната температура, раздразнителност, подуване на тялото и както ли още не. В действителност има множество научни разработки, които разиват този мит. Овулацията следва да преминава без особена симптоматика, а още повече такава, която да наруши естествения ви жизнен ритъм. Периода на овулацията не следва да преминава с какъвто и да е било вид болка или чувство на дискомфорт, подобно на нормалната менструация. Има достатъчно доказателства по отношение на закорененото твърдение, че няма ли ясни симптоми на овулация, то това е признак на сериозен проблем. Това твърдение не бива да се приема за генерално, всичко е строго индивидуално.


В тази връзка, ние от екипа на Cvetita Herbal ви съветваме редовно да посещавате специалист, и да правите рутинни проверки за „изправността“ и функционалността на този така важен ежемесечен период! 😉

*овулация
овулацията

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации