СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Код: имунитет или как да поддържаме оптимална имунна функция

royale1
rss
Състоянието на имунната функция е индивидуално при всеки човек и зависи от множество фактори (възраст, начин на живот и хранене, физическа активност и т.н.). Имунната ни система е изключителен защитен механизъм, който работи буквално неуморно. Функционалността на имунната система се дължи на изграждащите я имунни клетки (виж повече за имунните клетки тук1,2). Имунните ни клетки са разпределени в два „инструмента“ на имунната система – вроден и придобит имунен отговор (виж повече за имунния отговор тук1,2). Всичко това предполага необходимост от подкрепа на имунните функции, което да възпрепятства отслабването на имуннта защита на тялото.


Именно поради това ще разгледаме 5 напълно натурални средства, които имат мощни качества за имунната ни система.

Ехинацея

echinacea
 • Ехинацеята мобилизира имунните способности чрез засилено производство на стволови клетки в костния мозък и лимфната тъкан. По този начин противодейства на бактериални и вирусни компоненти, чрез активиране производството на интерферон. Интерферонът от своя страна клетъчно потиска развитието на вируса  и по този начин има голям принос в имунната защита на организма. Всъщност интерферонът осъществява взаимодействие с вирусните клетки. Това се случва посредством прикрепяне към заразените с вирус клетки, интерферонът стимулира тяхното разграждане, с което блокира способността им да се разпространяват.
 • Проучвания доказват, че ехинацеята притежава свойството да стимулира имунните функции по естествен път. Способността й да активизира клетки в организма ни, съдейства за произвеждането на активни левкоцити в кръвта. Казано с други думи, съживява клетки в тялото ни, чиято работа е да преборят настъпилата инфекцията. Активира защитата на организма, противодейства и в последствие неутрализира неблагоприятни клетки (NBCI).
 • Ехинацеята има и специфична връзка с хиалуроновата киселина и ехинацеята. Както знаем хиалуроновата киселина се синтезира естествено в тялото ни, може да си я представим като част от защитна бариера, която организма ни произвежда. Хиалуроновата киселина се намира в пространството между клетките като желеобразно съединение. Ролята му е да намали пропускливостта на клетките и да ги предпази. Когато хиалуроновата киселина бива атакувана нейната защитна функция става неефективна и представа да действа по същия начин. Ехинацеята регенерира нейната функция, предпазва я дългосрочно и укрепва проницаемостта на тъканно- съдовата бариера. Известно е още, че ехинацеята засилва имунната работа чрез увеличаване на производството на специфични имунни клетки в организма (NCBI).

  Цинк
имунна


Дефицитът на цинк влияе значително върху способността на имунна система да функционира правилно. Логично това излага организма ни на повишен риск от инфекции и болести (грипове и вируси), тъй като имунната система не може да неутрализира действието на постъпили бактерии и вирусни клетки.

 • Хранителните добавки с цинк могат да бъдат чудесно средство, придружаващо, в лечението на при грипове и настинки. Регулярният прием на хранителни добавки с цинк е обещаващ и щадящ начин за поддържане на естествените имунни сили и формирането на стабилен имунитет.  
 • Цинкът участва във формирането на клетъчния метаболизъм, а това е ключов фактор за имунитета. Цинкът има качествата да съдейства процесите по формиране и производство на клетките. Освен това този елемент има свойството да активира процеси по производството на имуноглобулини (серумни гликопротеини). Имуноглобулините са мини елементи, които изграждат антитела като по този начин повишават имунната функция и блокират действието на постъпилите бактерии „неприятели“ в организма.
 • Цинкът е необходим за развитието има имунните клетки и има съществена роля в „комуникацията“ между тях. Именно това, подчертава важността на този елемент като важен имуномодулатор в тялото, който има качеството да подобри имунния отговор на организма.
 • Многобройни изследвания в тази посока доказват, че добавките с цинк и на основата на цинк са изключително ефективни в превенцията срещу инфекции на дихателните пътища като обикновената настинка.

Витамин C
Витамин C не се синтезира самостоятелно в човешкият организъм, но в същото време е отговорна за изпълнението на множество функции с тялото.  

1vitc
 • Аскорбиновата киселина има възможност да действа в нашия организъм чрез абсорбация. Тоест, когато аскорбиновата киселина е правилно транспортирана до клетките. Този процес е известен още като дифузия или пасивно транспортиране. Частиците на разтвореното вещество (в случая аскорбиновата киселина ) се придвижват от място с по-висока до място с по-ниска концентрация на необходимото съдържание от нея.         
 • Витамин С играе важна роля на антиоксидант в организма. Има качеството да подпомогне мобилността и на други витамини и минерали до клетките, където са необходими.
 • Витамин C има участие и в обмяната и правилното усвояване на белтъчините и въглехидратите, колагена и невротрансмитери като допамина още желязото, калия и калция. От това се подразбира необходимостта му в подсилването на имунната система и организирането на важни имунни функции.

  Сибирския Женшен
s l1600.png3Сибирският Женшен
се счита за един от най- силните адаптогени. Това означава, че препаратите и добавките приготвени на основата на елеутерокок са изключително ефективни и действат за по-лесно и бързо адаптиране към всевъзможни неблагоприятни външни фактори.

 • Сибирският Женшен има силно имуностимулиращо действие и спомага цялостно за предпазване и подсилване на организма. Именно това го прави изключително ефективен при настинки и грип.
   
 • Сибирският Женшен притежава мощно активиращо действие над имунната система. Освен това е надеждно средство за защита срещу рецидивиращи инфекции. Неутрализира влиянието и развитието на болестотворни агенти в организма и предпазва от грипове и вируси.
 • Сибирският Женшен е предпочитан компонент и във фармакологията, тъй като качествата му го превръщат в перфектната основа на множество лекарствени медикаменти. Активната съставка, която изключително допринася за неговите качества е елеутерозидът. този елемент притежава силна химична структура, благодарение на която се отличава с имуностимулиращо и активиращо действие.

Левзеята 

untitled 1
 • Левзеята успешно подобрява естествените способности на тялото за справяне с негативни външни и вътрешни фактори като стрес, тревожност, умора, хормонален дисбаланс и други. Сред доказаните й качества е подпомагането на организма в справянето с физическо или психическо натоварване.
 • Левзеята притежава енергизиращо и тонизиращо действие, чрез което успешно увеличава физическата сила и издръжливост, и също така спомага възстановяването на организма след интензивни физически и психически натоварвания. Действието й се свързва още с намаляване нивата на тревожност, подсилване на концентрацията и паметта и подобряване на настроението.
 • Благодарение на невероятните си лечебни свойства, Левзеята е изключително активно средство улесняващо някои важни функции в организма. Сред доказаните ползи от билката е качеството й на напълно натурален адаптоген. Това, което я отличава от останалите адатогени е изразената анаболна активност (т.е. естествено стимулира мускулния растеж), посредством, която се улеснява нарастването на мускулната маса при активно трениращи.

Ние от екипа на Cvetita Herbal ви препоръчваме Royal Immune+ (Кралски Имунитет+).
Royal Immune+ е хранителна добавка, която съдържа 5 мощни имуностимулиращи компонента: Ехинацея, Цинк, Витамин С, Сибирски Женшен и Левзея.

Приемът на Royal Immune+ (Кралски Имунитет+) 30 капсули х 450 mg ще съдейства за:

CH Royal Immune 30 capsules RGB
 • Поддържане на оптимална имунна функция;
 • Скъсяване периода на боледуване и подкрепа на организма за по-бързо възстановяване;
 • Предпазване от вируси и настинки;
 • Защита на здравите клетки и неутрализиране действието на свободните радикали в тялото;
 • Повишаване на тонуса на тялото;
 • Мощно антиоксидантно действие.

  Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации