СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

4 билки с успокояващо действие върху нервната система

herb
rss

Маточина
Най- пoлeзната част от тази билка са нейните листенца, които притежават свеж, приятен мирис досущ като този на лимоновата кора. Листата на билката съдържат още етерично масло, дъбилни вещества, растителни ензими, алдехиди, кафеена и други ценни киселини, витамин C (аскорбинова киселина), кариофилен и други.

Благодарение на мощното си седативно действие, маточината въздейства благоприятно при нарушения на съня. Маточината има успокояващ ефект, който неутрализира действието на тревожността. Активна е в намаляване нивата на стреса и подобрява качеството на съня като неутрализира безпричинните му прекъсвания. Освен това има данни, че поради успокояващото си действие е изключително подходяща за увеличаване на концентрацията и паметта.

билки
melissa1

Жълт Кантарион
В състава на жълтия кантарион има богато съдържание на етерично масло, дъбилни вещества (катехини), хиперицин, флавоноиди съединения; кверцетин, рутин, хиперозид,фенолни съединения, танини, витамин C (аскорбинова киселина) и др.

Етеричното масло от тази билка притежава седативно и болкоуспокояващо действие. Съдържащите се флавони също имат значителна принос. В листата на билката се съдържа кверцетин. Кверцетинът представлява растителен пигмент – флавоноид със силно и естествено антиоксидантно действие. Този ценен биофлавоноид в съчетание с етеричното масло  облекчава и редуцира някои от тежките симптоми на депресия като стрес, тревожност и напрежение. Важно е да се отбележи, че Екстрактът от Жълт кантарион се отличава от лекарствените препарати със силно и щадящо действие за организма.
St. Johns Wort RAW

chamomile flower
Валериана
Валерианата
съдържа до 2 % етерично масло, изовалерианова, валерианова, мравчена и оцетна киселина, флавони, алкалоиди, гликозиди, смолисти вещества. Част от химичния й състав са и валепотриатите- валтрати, ацетовалтрати и дихидровалтрати, валерианин и други.

Комбинацията от биологично активни компоненти, съдържащи се във валерианата са причината за нейното силно изразено седативно и терапевтично действие. Чистият Екстракт от Валериана има свойствата да редуцира усещането за отпадналост, умората и честата смяна в настроенията. Симптоми, които иначе често пренебрегваме. Неслучайно Валерианата е често предпочитано средство във фармацевтиката при направата на успокояващи лекарствени препарати. Натуралните компоненти във валерианата имат изключително силно седативно въздействие върху централната нервна система.

Valerian Front RAW

Лайка
Лайката е изключително богата на ценни вещества.
В цветните кошнички на растението се съдържа до 2 % етерично масло. Цветът на етеричното масло зависи от съдържанието на азулени. Азуленът представлява ненаситен въглеводород, притежаващ противовъзпалително, антиалергично и седативно действие. Азуленът на лайката се нарича хамазулен. Цветовете на растението съдържат още важни флавоноидни елементи, растителни стероли, горчиви вещества и мастни киселини.
Част от химичния й състав са още лутеолин и кверцетин , които са мощни биофлавоноиди (растителни пигменти)  и кумарините – умбелиферон и херниарин.   

Екстрактът от Лайка
под формата на хранителна добавка ще спомогне за отпускането на нервната система и ще съдейства за намаляването на тревожността и безпокойството.


Chamomile Front RAW

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации