СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Трибулус Терестрис- повишава силата и издръжливостта на организма по естествен начин

tribulus
rss

Какво е Трибулус Терестрис?
Трибулус Терестрис
е едногодишно растение, виреещо в някои региони с умерен и тропически климат. В продължение на векове, то играе важна роля в традиционната интернационална медицина. В традиционната българска медицина, билката Трибулус Терестрис е известна и с името „Бабини зъби“.

Древните гърци използвали Трибулус като диуретик и средство повишаващо настроението. В Индия, Трибулус се използва като диуретик и антисептик, докато в Китай, това растение се използва като средство за лечение на различни заболявания на черния дроб, бъбреците и сърдечно-съдовата система.

Съдейства за натрупването на чиста мускулна маса
Според проучвания, приемът на Трибулус Терестрис значително увеличава и силата и размера на мускулите при активни спортисти. Хранителните добавки на основата на Трибулус  могат значително да съдействат за намаляване телесното тегло чрез намаляване на мазнините и подпомагане в изграждането на мускулна маса (NIH).

tribulus main

Диуретично действие на Трибулус Терестрис
Доказано е, че активните компоненти, сред които и противовъзпалителни, в Трибулус Терестрис успешно овладяват пикочни възпаления. Тази билка има качествата да съдейства процесите по производство на урина и по този начин изключително благоприятства над отделителната система. Благодарение на това предимство се насърчават процесите по изхвърлянето на непотребни за метаболизма вещества (токсини). Установено е, че освен че редуцира възпалителни процеси, Трибулус има силно диуретичното действие, чрез което се съдейства изхвърлянето на ненужната вода от организма, което респективно води и до загуба на задържаната в организма вода.

tribulus terrestris thumb

Трибулус Терестрис има качествата да:

трибулус
  • Пошиви силата и издръжливостта на организма по напълно естествен начин.
  • Съдейства по- бързото възстановяване на тялото след състезателнa формa, което го прави изключително подходящ за прием от професионални спортисти.
  • Подпомага хормоналния баланс при двата пола, което се случва по естествен и щадящ за организма начин.
  • Спомага за повишаване на либидото и потентността.
  • Спомага за понижаване нивата на лошия холестерол.
  • При жените Трибулус съдейства за редуциране на силните  менструални болки и повишава нивото на естрогена.
  • Има положително действие върху репродуктивната система и при двата пола.
  • Спомага за понижаване нивата на „лошия“ LDL холестерол.


    Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации