СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

5 сутрешни правила за повишаване на продуктивността

ca
rss

„Щастието зависи от спокойната закуска.“
 – Джон Гюнтер

Ами да! Закуската е най-важното хранене за деня. Благодарение на това първо хранене се стартират метаболитната, ензимната и отделителната система в организма. И все пак мнозина от нас я пропускат по навик или поради липса на време. Нека не пропускаме поредица от научни твърдения, по отношение на това, че яденето на закуска „стартира“ метаболизма.
Хранителната и добре балансирана закуска ще активира вашия мозък по оптимален начин и ще съдейства за това да започнете деня си успешно.

Активирайте тялото си
Няма значение как точно – с фитнес тренировка, ходене пеша, бягане, пилатес,  йога и т.н. Въвеждането на тялото ви в „работен“ режим не се случва когато седнете пред компютъра ако извършвате работа в седнало положение. В такъв случай тялото ви минава от пасивен режим към… Познайте – пасивен режим! По този начин се забавят метаболитните процеси и това не е никак добре за вашето общо здраве. Ако пък нямате това време, то опитайте поне в края на работния ден.
Стречингът е една от най-полезните сутрешни тренировки за жени. Стречингът може да се дефинира като серия от бавни упражнения с ниска интензивност, които изпълняваме в различни позиции на тялото, които задържаме в определен интервал. Ефектите на стречинга са подобряване на кръвообращението, разтягане на мускулите, подобряване на гъвкавостта, мобилността, подвижността и т.н.
Стречинг упражненията са изключително подходящи за сутрешно практикуване, но все пак ефектите са различни при всички, така че следете как се чувствате.

woman sitting yoga pose beach 1098 1454

Да оставите време за себе си не е престъпление!
Повечето от нас навярно трудно могат да опишат как е преминало понеделничното им утро, а и всяко друго утро. Това е така, тъй като много често прекарваме сутрините си в полу-заспало състояние и вършим сутрешните си ритуали съвсем механично. В тази връзка би било изключително полезно противно на всички схващания да направите така, че да имате малко късче време за вас- именно сутрин. Според редица проучвания непосредствено след събуждане мозъкът ни може да роди най- добрите идеи.

Препоръчваме ви да изпълнявате дейности за придобиване на тонус, енергия и знание. Можете да правите различни медитативни практики, да четете книга и други.


businesswoman working home bedroom 112699 781

Записвайте
Редица проучвания установяват ползите от записването на всевъзможни неща веднага след събуждане – сънища, спомени, идеи, въпроси, мисли и каквото ви дойде на ум. Препоръчително е дори странни неща, които ви хрумват да бъдат записвани. Това е изключително полезно за мозъка, тъй като се правят нови невронни връзки, а това подобрява мозъчното ни здраве, продуктивността и креативността.


Не забравяйте дозата витамини и минерали
Добре знаем, че минералите и витамините са фундаментални елементи за нашия организъм. Витамините и минералите са от жизненоважно значение за правилното изпълнение на редица органични функции. Но дори пълноценното и разнообразно хранене не винаги могат да осигурят необходимостта от всички важни витамини и минерали.

сутрешни

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации