СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Най- честите пози за сън и как се отразяват на здравето

7y
rss

Позиция: По гръб
Счита се, че именно в тази позиция тялото отпочива най-ефективно. В тази позиция няма опаснност от натоварване на гърба, раменете, врата. Не само, че защитава гръбначния стълб, но също така може да помогне за облекчаване на болката в бедрата и колената.  


Позиция: По корем
За съжаление, спането на корем може да причини както болки във врата, така и в гърба. Освен това може да добавите много ненужно напрежение на мускулите и ставите, поради което може да се събудите уморени. Поставянето на възглавница под долната част на корема може да помогне за намаляване на болката в гърба.

Позиция: На лява страна
Оказва се, че спането на ляво е изключително полезно. На първо място се намалява хъркането или кашлицата, ако има такава. На второ се намалява възможността от връщане на стомашни сокове към хранопровода, което намалява рисковете от поява на стомашни киселини.


sleep 1

Позиция: На дясна страна
Тази позиция представлява интерес и в тази връзка са направени проучвания. Счита се, че спането на дясна страта е особено благоприятно за вас, в случай че сте десничар. И още счита се, че при голяма част от световното население дясната страна е по-развита, което предполага по-голямото й натоварване в ежедневието.

Позиция: Свита
Обикновено в тази поза раменете са силно свити, ръцете и краката прибрани до гърдите. Тази позиция обаче предполаа рискове от поява на стомашни киселини, натоварване на ставите, врата и гръбначния стълб.
 

Позиция: С включена възглавница
Тази позиция е сред най-често използваните по време на сън. Използването на възглавница може да подпомогне в намирането на удобна поза за сън, но разбира се има и рискове. Използването на възглавница може да попречи в намирането на нормално или удобно положение за тялото, т.е. това, че заспивате удобно с помощта на възглавница не означава, че по време на сън също ще е така. В този смисъл ви съветваме да я използвате в най-разпространеното й приложение.
сън

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации