СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Комбинация от 10 активни съставки за подкрепа на мускулната сила и издръжливост

cvetita 7
rss
Military Testo е натурално средство, предназначено за:
 • Увеличаване мускулната маса, сила и издръжливост
 • Подпомагане на хормоналния баланс и протеиновия синтез
 • Неутрализиране действието на свободните радикали в организма
 • Подкрепа на имунната система и сърдечно-съдовата система
 • Подобряване на половата активност и издръжливост
 • Подкрепа в обмяната на веществата

** Продукт, подходящ за професионални спортисти, за по-бързо възстановяване след състезания, както и за поддържане на оптимално телесно тегло.

Military Testo е натурален продукт, съчетаващ действието на 10 активни съставки:

 • Трибулус Терестрис екстракт
 • Аргинин AKG
 • Сибирски Женшен екстракт
 • Левзея корен екстракт
 • Коприва корен екстракт
 • L-Карнитин тартрат
 • Мурсалски чай екстракт
 • Цинков цитрат
 • Витамин C
 • Сминдух екстракт

Трибулус Терестрис екстракт

Трибулус Терестрис представлява едногодишно растение, виреещо в някои региони с умерен и тропически климат. В продължение на векове, то играе важна роля в традиционната интернационална медицина. В традиционната българска медицина, билката Трибулус Терестрис е известна и с името „Бабини зъби“.Съдържанието на тази невероятна билка е изключително богато на биологично активни елементи като флавоноиди, алкалоиди и други. Проучвания сочат, че питателният комплекс от биоактивни растителни вещества, който Трибулус Терестрис притежава, въздейства на множество процеси в организма. Многобройни клинични проучвания потвърждават високата ефективност на билката за лечение на импотентност и понижено либидо.

Едно от доказаните качества на Трибулус Терестрис е, че успешно повлиява проблеми със сексуалното желание при мъжете и при жените. Екстрактът от Трибулус Терестрис съдейства за увеличаване на семенната течност и повишаване мобилността на сперматозоидите при мъжете. В допълнение, тази билка съдейства производството на хипофизата фоликуло-стимулиращ хормон, под чието действие се подобрява сперматогенезата в тестисите. Според проучвания, приемът на Трибулус Терестрис значително увеличава силата и размера на мускулите при активни спортисти. Хранителните добавки на основата на Трибулус, могат значително да съдействат за намаляване на телесното тегло чрез редуциране на мазнините и подпомагане изграждането на мускулна маса. Тази билка има качествата да съдейства процесите по производство на урина, а по този начин изключително благоприятства работата на отделителната система. Благодарение на това предимство се насърчават процесите по изхвърлянето на непотребните за метаболизма вещества (токсини), с което съдейства изхвърлянето на ненужната вода от организма.

Аргинин AKG

Аргининът е есенциална аминокиселина, т.е. не се произвежда самостоятелно в организма, което означава, че е незаменим компонент – „есенциална аминокиселина“. Аргининът е един от основните елементи за образуване на креатин. Креатинът пък представлява елемент (молекула), която се произвежда под формата на фосфокреатин. Този нов елемент – фосфокреатин представлява органично съединение, форма на креатина. За правилното формиране на фосфокреатина са нужни три аминокиселини – глицин, метионин и аргинин.

Натрупването на аргинин в организма може да има подкрепящо действие във възпалителния имунен отговор. Действието му като естествен имуностимулатор се свързва с подкрепа на имунната система. Приемът на Аргинин под формата на хранителна добавка способства за естественото активиране на имунните функции, като подпомага излекуването и стимулира естествените защитни сили на организма. Известно е, че агрининът има общо ободряващо действие и се препоръчва при преумора, интензивно умствено или физическо натоварване. Проучвания сочат, че аргининът притежава силно седативно (успокояващо) въздействие върху централната нервна система. Аргининът участва и в изграждането на мускулната тъкан, като се включва в състава на протеините. Освен това подобрява физическата работоспособност и има общоукрепващо действие.

Сибирски Женшен

Сибирският Женшен, известен още като „Елеутерокок“ е вид храст, принадлежащ към семейство Araliaceae. Лечебните му свойства са открити и използвани в китайската народна медицина още от дълбока древност. Активното вещество в корена от Сибирски Женшен е елеутерозидът, който оказва благоприятно действие върху имунната система и има общотонизиращ ефект. Подпомага организма в справянето със стрес, физическо или умствено натоварване.

Сибирският Женшен се счита за един от най-силните адаптогени. Това означава, че препаратите и добавките приготвени на основата му са изключително ефективни и действат за по-лесно и бързо адаптиране към всевъзможни неблагоприятни външни фактори. Сибирският Женшен оказва и мощно активиращо действие над имунната система. Това е причината да е надеждно средство за защита срещу рецидивиращи инфекции, като неутрализира влиянието и развитието на болестотворни агенти в организма и предпазва от грипове и вируси.

Левзея корен екстракт

Левзеята е напълно натурален адаптоген и активно средство, улесняващо някои важни функции в организма. Това, което я отличава от останалите адатогени е изразената анаболна активност, т.е. естествено стимулира мускулния растеж, посредством което се улеснява увеличаването на мускулната маса при активно трениращи. Освен това Левзеята успешно подобрява естествените способности на тялото за справяне с негативни външни и вътрешни фактори като стрес, тревожност, умора, хормонален дисбаланс и други. Сред доказаните й качества е подпомагането на организма в справянето с физическо или психическо натоварване. Чрез енергизиращото и тонизиращото си въздействие, успешно увеличава физическата сила и издръжливост, както и спомага възстановяването на организма. Действието й се свързва още с намаляване нивата на тревожност, подсилване на концентрацията и паметта и подобряване на настроението.

Коприва корен екстракт

Копривата представлява многогодишно тревисто растение, което притежава невероятен химичен състав. Копривата е източник на витамините K1, B1, B2, B6, C и други. Съдържа още пантотенова киселина, каротеноиди, систерол, мравчена киселина, хистамин, танини, кверцетин, желязо и други.

Благодарение на ценния й химичен състав, копривата има свойството да действа положително над проблеми с кръвосъсирването, обмяната на веществата, както и при нарушения в ендокринната система. Копривата действа активиращо и укрепващо на организма и повишава имунния отговор. Коренът от коприва спомага за покачването и поддържането нивата на свободния тестостерон в тялото. По-високите и стабилни нива на активен свободен тестостерон определят правилната работа на много други системи в организма.

Тестостеронът е хормон, който се синтезира естествено в човешкото тяло и съществува в две форми – свързан и свободен. В момента, в който бъде синтезиран и се влее в кръвния поток, по-голяма част от общия тестостерон се свързва с протеините глобулин и албумин. Това е така нареченият „свързан тестостерон“. В резултат на този процес на свързване обаче неговото действие се блокира и той става неактивен – не изпълнява функциите, за които е предназначен.

Останалата несвързана част от общия тестостерон е свободният тестостерон. Той заема много малък процент от общия тестостерон в тялото. Но именно той е от основно значение за здравето. Той циркулира в кръвта в свободна форма, успява да достигне до клетките, да активира рецепторите им, като с това предизвиква определени клетъчни реакции. Свободният тестостерон е всъщност биологично-активният хормон. Той определя формирането на основните мъжки полови белези и характеристики – окосмяване, мускулатура, излъчване, самочувствие, настроение и полова активност. Участва в протичането на различни процеси в тялото – растеж на мускулните клетки, натрупване на мускулна маса, здравина на костите, нормализиране нивата на кръвната захар и холестерола.

L-Карнитин тартрат

Л-Карнитин (L-Carnitine) представлява непротеинова аминокиселина (съединение), която се синтезира самостоятелно в човешкото тяло. Този синтез се случва под влиянието на някои важни витамини като С (аскорбинова киселина) и някои витамини от B групата (В3, B6). L-карнитинът е витаминоподобен елемент, който се произвежда от есенциалните аминокиселини лизин и метионин, които са незаменими и не се синтезират самостоятелно в организма.

L-карнитинът има огромно участие в мобилността и транспортирането на т.нар. мини вериги от мастни киселини до митохондриите. Както знаем, митохондриите са двумембранни клетъчни органели, чиято функция е извършване на клетъчното дишане. С други думи те са отговорни за производството на енергия. Тази енергия се произвежда под формата на аденозинтрифосфат (АТФ), който е основният енергиен източник за клетката.

Наличието на L-карнитин в организма е основен и определящ фактор за транспортирането на мастните киселини. Той съдейства преработването на мазнините и още повече тяхното преобразуване в налична за ползване енергия в организма. Това действие на L-карнитина се състои в способността му да пренася дълговерижните мастни киселини (т.нар. триглицериди) до митохондриите на всяка клетка. По този начин мазнините се превръщат е основен източник на енергия и се „изгарят“.

Освен че съдейства изгарянето на подкожните мазнините, L-карнитинът помага за увеличаването на мускулната издръжливост и повишава енергийните нива. Друго важно негово качество е, че намалява чувството за глад и има енергизиращо действие върху тялото. Тези свойства го превръщат в изключително предпочитано средство при спазване на диети, както и за активни спортисти.

Мурсалски чай екстракт

Мурсалският чай е многогодишно растение, смятано за билка с несравнима лековита сила. Екстрактът от Мурсалски чай има тонизиращо, укрепващо и антианемично действие. Понижава кръвното налягане и съответно редуцира риска от сърдечен инфаркт и инсулт. Поради високото съдържание на дъбилните вещества и етерични масла, екстрактът от Мурсалски чай е използван за лечение на болести на дихателната и отделителната система. Благодарение на отличаващите го антибактерицидни и антитуморни свойства, Екстрактът от Мурсалски чай действа и при проблеми с бъбреците и ендокринната система. Препоръчва се за лечение срещу чернодробни и бъбречни заболявания, тъй като съдържа мощен минерален комплекс – желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, натрий и др.

Цинков цитрат

Цинкът е микроелемент, който участва в множество биохимични процеси – подкрепя имунната защита, има участие в ензимната работа и функция, подхранва кожата, косата и ноктите, съдейства бързото заздравяваме на рани, подпомага нормалното кръвосъсирване, възстановява клетките и тъканите и скъсява периода на боледуване.

Този минерал има роля във формирането на клетъчния метаболизъм, което е съществено за функционирането на имунната защита на тялото. Цинкът съдейства процесите по формиране и производство на клетките. Има свойството да активира процеси по производството на антитела (имуноглобулини Ig). Имуноглобулините са серумни гликопротеини, елементи, които изграждат антителата, като по този начин повишават имунната функция и блокират действието на постъпилите патогени (бактерии и вируси) в организма.

Цинкът е необходим за развитието на имунните клетки и има съществена роля в клетъчната комуникация. Тези свойства подчертават потребността на тялото от този елемент, като важен имуномодулатор, който има качеството да подобри имунния отговор на организма. Приемът на цинков цитрат, бързоусвоима форма ще подсили имунната система и ще повиши имунния отговор.

Витамин C

Витамин С ( т.нар. L- аскорбат или аскорбинова киселина) e водоразтворим витамин, който е от жизнена важност за организма. Аскорбиновата киселина не се синтезира самостоятелно в човешкият организъм, но в същото време е отговорна за изпълнението на множество функции в тялото.

Витамин C е не просто препоръчителен за спортуващи, а е задължителен компонент, тъй като без неговото присъствие е невъзможен синтезът на колаген, който от своя страна е отговорен за изграждането на съединителната тъкан, както и за нейния растеж. Освен това този витамин има енергизиращо качество и съдейства продукцията на енергия в тялото.

Поради ободряващото му действие, особено важно е набавянето му в организма, при спазване на диетични режими и тренировки.

Сминдух екстракт

Сминдухът притежава концентрация на полезни биоактивни вещества – белтъчини, въглехидрати, стероидни сапонини и алкалоиди, витамини, минерали и ензими. Основното му действие е да благоприятства процеса на регулиране и нормализиране нивата на мъжки хормони в тялото. Подпомага процесите, които са отговорни за естественото производство на тестостерон в организма.

Тъй като екстрактът от сминдух спомага за постигането на здравословен хормонален баланс, като по този начин допринася за развитието на тялото и повишаване на самочувствието, чудесно завършва формулата на Military Testo.


Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: www.cvetitaherbal.com.

military testo booster 1

Подобни публикации