СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Как кофеинът стимулира мозъчната дейност?

coffeebrain
rss


Кофеинът е натурално съединение с растителен произход. Кофеинът се съдържа в листата и плодовете на различни растения. Негов източник могат да бъдат кафето, листата на зелен чай, какаовите зърна, плодовете на гуарана и други. 

Една от характеристиките на кофеина е, че при консумация той е бързоусвоим от организма. Действително неговата абсорбция се случва при попадане в стомаха. Оттам кофеинът достига черния дроб. Знаем, че черният дроб е изключително натоварен орган, който има участие в над 400 жизненоважни функции като обменна, храносмилателна, екскреторна, терморегулаторна, хемолитична и други.

Кофеинът
се преработва до „по- елементарни“ съединения именно с достигането до черния дроб. В резултат на това, новите възпроизведени съединения на свой ред могат да повлияят работата на различни органи в тялото ни. Посредством кръвта, кофеинът бързо се транспортира до мозъка и има действие наподобяващо това на стимулант върху централна нервна система.


read3 

Как кофеинът съдейства мозъчната дейност?


Кофеинът има силно изразено блокиращо действие. Той възпрепятства свързването на аденозин в мозъка. Аденозинът е специфичен невротрансмитер, който се натрупва и ни кара да се чувстваме изморени. Аденозинът се свързва по естествен начин с определени центрове намиращи се в мозъка ни, които забавят мозъчната ни активност. При „блокиране“ на неговия синтез, се редуцира чувството за умора и отпадналост.

Освен това, кофеинът има качеството да съдейства производството и отделянето на глутамин (аминокиселина) и допамин (невротрансмитер). По този начин активира притока на енергия, стимулира мозъчната дейност и повишава настроението.


Знаем, че кофеинът има силно ободряващо действие, което чувстваме като прилив на енергия непосредствено след прием. Проявата на този ефект може да варира от 10 до 30 минути, което зависи от други различни фактори (колко често приемате кофеин; в какви дози и т.н.).
Знаем още, че продължителният прием на кафе е свързан с едно неприятно последствие – оцветяването на зъбите. Ако искате да избегнете този процес или пък кафето не е сред любимите ви напитки, то 10/ten Caffeine е точно за вас!
Ние от екипа на Cvetita Herbal ви препоръчваме натурален Кофеин на капсули.


Приемът на 10/ten Caffeine ще:

кофеин
  • Стимулира мозъчната дейност и въздейства положително над настроението;
  • Съдейства изгарянето на мазнини;
  • Въздейства над изгарянето на гликоген;
  • Неутрализира констипацията и има очистителен ефект.

    Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации