СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

6 любопитни факта за смеха

ha ha2
rss

#1 Смехът е цяла наука!
Науката, която се занимава с детайлното изучаване на смеха се нарича гелотология. Гелотологията е наука носеща началото си от гръцката дума „gelos“, което в превод означава смях. Тази наука се занимава с изучаването на смеха и неговото влияния върху човешкото тяло като се засягат главно поведенческите, емоционални и психическите ефекти от смеха.

#2 Смехът се грижи за нашето здраве

Проучванията показват, че по един или друг начин завишените нива на стрес понижават имунната активност на организма. Някои проучвания показват, че смехът може да повиши антителата, които са ангажирани с това да се борят с инфекциите в тялото ни. Според това проучване се оказва, че смехът може повиши нивата на имунните клетки в тялото ни. Освен това, смехът понижава кръвното налягане и увеличава притока на кислорода в кръвта (WebMD).
hah

#3 Смехът е сред най-старите начини за комуникация
Според учени, в древността смехът е бил използван като начин за комуникация между хората. Причината за това е, че смехът е заложен в човешкия поведенчески модел. Това се доказва с друго проучване над бебета, при които се наблюдава проява на смях около 17-дневна възраст.   #4 Смехът подобрява междуличностните отношения
Д-р Robert Levinson, професор по психология от Калифорнийският университет – Бъркли прави проучване над поведението няколко двойки. Резултатите от проучването сочат, че двойките които са се смяли по време на експеримента дават по-високо мнение по отношение удовлетвореността от връзката си.   


#5 Смехът е фет бърнър
На пръв поглед това твърдение звучи комично, но е факт!  Според проучвания, от 10 до 15 минути смях на ден могат да изгорят до 40 калории. Този ефект се дължи на увеличаването на сърдечната честота и засилената консумация на кислород.


#6 Смехът е заразен
Звучи тривиално, но е факт! Звукът от смеха активира определен невронен център в нашия мозък. След задействането на този център се задвижват и лицевите мускули. 

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

смеха

Подобни публикации