СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Какво означава шумът в главата?

noise
rss

Шумът в главата (или Тинитус) представлява състояние на усещане на разнороден шум в ушите или главата. Шумът може да бъде равен или пулсиращ и да наподобява пищене, бумтене и т.н. Шумът в главата създава трайно или временно неразположение, което може да бъде доста изморително за потърпевшия.

На какво се дължи?
Отговорът на този въпрос зависи от множество фактори – възраст, професия, придружаващи заболявания и други. Обикновено причината за поява на шум в ушите може да бъде:
  • Възпаление на вътрешното или средното ухо;
  • Невралгия;
  • Атеросклероза;
  • Изменения в мозъка;
  • Прекомерен стрес и тревожност;
  • Високо кръвно налягане;
  • Физическо или умствено изтощение;
  • Инсулт и много други.


Според проучвания, при това състояние не може да бъде дадена точна физиологична причина, тъй като проявата на такова състояние е свързана разнообразие от елементи. Това, до което науката достига и извежда със сигурност е, че това състояние е винаги комплексно.

Изключително важно е още при първите сигнали за такъв или подобен проблем да известите вашия лекар и да се консултирате със специалист в областта, който да открие първоизточника на проблема при вас.

unnamed 2

Няколко ценни съвета, които могат да се окажат изключително ефективни

Опитайте се да не очаквате шумът отново да се появи
Според проучвания, когато свикнем с някакво проявление, неговата липса ни кара да се чувстваме „не на място“. Или когато шумът в ушите липсва, то не си казвайте, след малко ще се появи пак.

Лечение с билки
Оказва се, че шумът в ушите може да бъде неутрализиран с правилната билкова комбинация, но това задължително трябва да бъде консултирано с лекар. Самолечението е крайно непрепоръчително, тъй като в химичния състав на подбраната от вас билка може да се съдържа компонент, към който изпитвате непоносимост без да знаете за това.

Качеството на съня
Тази част е изключително важна и никак не е за пренебрегване. Качеството и количеството на съня е от изключителна важност за вашето общо здраве, а какво да говорим за наличието на подобен проблем. Старайте се да се придържате към ясен график на заспиване и събуждане.

Не приемайте медикаменти по препоръка на приятел или на база лична преценка
Впрочем често това сериозно се неглижира. Приемът на каквито и да е било медикаменти, без тяхното действие и състав да бъдат обсъдени със специалист, може да ви въведе в големи неприятности и да бъде причина за възникването на сериозни заболявания.

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

шум

Подобни публикации