СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Как по-лесно да преодолеем понеделничната умора?

monday
rssЕто и 4 прости съвета, с които да преодолеем понеделничната умора по-лесно:

1. Дългите неделни вечери…
са незаменими, но ще трябва да се сбогуваме с тях. Късното лягане в неделя вечер е сред основните причини понеделникът да бъде кошмарен, та и цялата нова седмица. Ако се замислим неделя е онази разграничителна линия, слд която сме поставили безброй задачи за вършене. Пълноценният сън в края на всяка седмица се оказва решаващ, така че не го пренебрегвайте.

2. Емоциите
Доказано е, че емоциите ни са „ръководен орган“, който има пряко въздействие за натрупването на физическа и психическа умора в тялото ни. Емоции като гняв и страх ни дават цялостно усещане за вътрешен хаос. Колкото и да е трудно, то трябва да опитайме да се оттървем от негативните емоции, които са останали у нас преди началото на новата седмица. За целта изключително подходящи са най- различни медитативни практики, разходка сред природата, практикуването на някакво ходи и т.н.

stress

3. Правете си предварителен график и се водете предимно от него в ежедневието си
Организираността  е ключова и то не само за понеделничното утро. Изгответе си кратък график за предстоящата седмица, не е нужно да е съвсем точен, но ориентировъчен. Това ще спомогне за внасянето на ред и яснота, за това как, какво и кога имате да свършите. Ако това не помага пряко за редуциране на умората, то със сигурност ще неутрализира последствията, с които е съпроводено усешането за отпадналост и умора.

4. Прием на жизненоважни минерали и витамини
Не винаги разнообразното, балансирано и здравословно дневно меню, гарантира наличието на витамини минерални вещества. Наличието на микро- и макроелементи е изключително важно за нашия организъм. Витамините и минералите са от жизненоважно значение за правилното изпълнение на редица органични функции.  В тази връзка не разчитайте единствено на храненето, набавяйте се необходимите елементи с помоща на хранителни добавки. 

 

Ние от екипа на Cvetita Herbal  ви препоръчваме Какао и Зелен чай .

В какаото се съдържат теостероли (стимулиращи вещества) благодарение, на които в човешкия организъм се усвояват други важни минерални елементи. Съставът на какаовите зърна е богат и на флаванол, който влияе благоприятно върху нервната и мозъчната дейност.

green tea leaves 24883 2719

Има доказателства, че какаото има качествата да се справи с депресивни състояния, умора и отпадналост. Според резултати от изследвания, какаото дава добри резултати над емоционалните и физически симптоми, с които е придружена умората. Лечебното действие на какаото особено се увеличава, когато то е подходящо комбинирано с друга натурална съставка. Зеленият чай съдържа големи количества полифеноли, които са мощни антиоксиданти, с доказани качества. В състава му са включени още катехини (антиоксиданти), лимонова киселина, минерали (калций, магнезий, желязо) и  витамини С, В и Е. Съчетанието им в двукомпонентна хранителна добавка ще се отрази релаксиращо и енергизиращо върху организма, като с качествата си ще подпомогне и имунната система.

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

понеделничната
*понеделничната умора

Подобни публикации