СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

10 любопитни факта за настроението

mood
rss

1. „Нищо не помага на лошо настроение така, както разпространението му.“ – Бил Уотърсън

Всеки от нас има поне един приятел или член от семейството му, който непрекъснато се оплаква, че нещо не е наред. Факт е, че колкото по-често слушаме лоши неща за миналото, настоящето или бъдещето, толкова по-често сме в лошо настроение.   


2. Храната влияе на настроението 
Направени проучвания в тази посока доказват, че настроението ни се влияе от храната, която консумираме и отношението ни към нея. Ако спазвате балансирана диета, с която си набавяте всички необходими вещества, но храната не ви е вкусна, то включече любим компонент, подправка, напитка или друго.

mood3


3. Нарушенията в настроението могат да увеличат риска от заболявания
Много малко хора знаят, че разстройствата на настроението всъщност могат да увеличат риска от заболявания като сърдечно-съдови заболявания и диабет. Според изследователи има връзка между настроението и физическото здраве, така че редовно поддържайте весело настроение.


4. Нашият мозък използва шаблони
Малко известно е, че при обработването на множество информация нашият мозък си изработва разнообразни шаблони. При случването на дадена ситуация, нашият мозък избира готов шаблон от тези, с които разполага и го прилага като начин на възприятие.

5. Цветовете около нас повлияят на енергията и настроението ни.

mood1


6. Настроението ни може да бъде повод за избразяването на над 10 000 фини изражения на лицето.


7. Музиката има особен ефект върху настроението.
Според проучвания музиката може да извади наяве повече от 10 различни настроения у нас.


8. Сънят е изключително важен за нашето настроение.


9. Най-трудните за фалшифициране емоции са тъга и гняв.

10. Настроението слуша много внимателно какво говорите.

Може и да не ви се вярва, но ако в момент на тъга и отчаяние си кажете- Толкова е ужасно, чусвтвам се толкова зле, познайте какво ще се случи… Настроението ви дълго ще продължи да бъде такова.  

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

настроение

Подобни публикации