СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Невероятните лечебни качества на Черния кохош

kohosh
rss


Какво е Черен кохош?
Черен кохош
или (Actaea racemosa) представлява тревисто растение, което е част от семейство Лютикови. Черният кохош е растение, което е широко разпространено в Европа, Съединените щати и Канада. Черният кохош се среща и под небезизвестното име –  „Черен бъг“.

991 ratio cheren kohosh

Химичен състав
Черният кохош съдържа разнообразие от ценни компоненти, на които е източник – смолисти вещества (вкл. цимицифугин и тритерпени), мастни киселини, органични киселини, гликозиди, изоферулова киселина, танини, кумарини, флавоноиди, захари, дъбилни вещества, ценни елементи с растителен произход – фитоестроген, прогестин сходни компоненети и други.

Black Cohosh 2

Лечебни качества на Черния кохош
Поради многокомпонентния си състав, Черния кохош е изключително ценен за човека в много отношения. Сред разбообразието от показания, които дава тази билка се отличават:

 • Балансиране на високото кръвно налягане;
 • Редуциране на неприятната симптоматика на ПМС (предменструален синдром);
  Причината за ПМС е в промяната на хормоналните диапазони (естрогена и прогестина). За настъпване на менструалния цикъл се случват множество процеси в женската полова система. Процеси на увеличаване на едни и намаляване на други хормонални нива. При това повишаване или намаляване на двата най-важни и контролиращи тези процеси хормони, се случва кратък дисбаланс в нивата на серотонина. Серотонинът е моноаминен невротрансмитер, който се синтезира в определени неврони на централната нервна система. Неговата задача се свързва с регулиране на жизненоважни органични функции като нива на телесна температура, настроение кръвосъсирване и други.
 • Подобно действие има и върху симптомите, с които протича менопаузата
  С навлизане в периода на менопаузата, жените са изложени на някои немалки здравословни рискове от:

  – промени и нарушения в сърдечно-съдовата система (високо кръвно, атеросклероза и други);
  – намаляване на естествената костна плътност
  – повишаване на телесното тегло-обменни проблеми (диабет и др.).
 • Балансира двата важни хормона – естроген и прогестин, като оказва стабилизиращо действие над тези два важни хормона;
 • Отличава се с мощно спазмолитично действие и може да неутрализира ревматични и мускулни болки;
 • Има силна противовъзпалителна активност;
 • Съдейства премахването на хормоналния дисбаланс при жените.


  Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации