СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Мощните качества на Корен от коприва

nettle 1
rss

Копривата представлява многогодишно тревисто растение. Цялата част на растението е изключително ценна поради невероятния му химичен състав. Копривата е източник на витамините K1, B1, B2, B6, C и други. Съдържа още пантотенова киселина, каротеноиди, систерол, мравчена киселина, хистамин, танини, кверцетин, желязо и други.

Общо действие на копривата
Благодарение на ценния й химичен състав, копривата има свойството да действа положително над проблеми с кръвосъсирването, обмяната на веществата и при нарушения в ендокринната система на човека. Копривата действа активиращо и укрепващо на организма и повишава имунния отговор.

Ние от екипа на Cvetita Herbal ви препоръчваме на опитате Nettle Max (мощна капсулна форма на екстракт от корен от коприва).
 

Nettle Max (коприва корен) ще съдейства на организма като:
 • Балансира цялостната работа на хормоналната система.
 • Благоприятства правилната функция на простата. Спомага за предпазване от развитието на възпалителни процеси (уголемяване на простата).
 • Повишава либидото и сексуалната мощ.
 • Подобрява половата активност и издръжливостта.
 • Нормализира холестерола.
 • Подпомага метаболизма.
 • Влияе положително на мъжката репродуктивна система.
 • Действа като инхибитор на ароматазата (ензимът, отговорен за превръщането на тестостерона в естроген).

stinging nettle root for hair loss scaled

Nettle Max при жените
В количествено отношение нивата на тестостерон при жените са в пъти по-ниски, отколкото при мъжете. Женският организъм също синтезира тестостерон. В резултат на действието на ензима ароматаза, обаче, голяма част от него се преобразува в естроген. Само една много малка част присъства в тялото под формата на свободен тестостерон. Но, както при мъжете, така и при жените нивата на свободен тестостерон заемат важно място в хормоналния баланс. Важно е да се поддържат в допустимите оптимални (не по-високо от горната и не по-ниско от долната) граници за женския организъм, когато има дисбаланс.

 • Правилното функциониране на женската хормонална система.
 • Нормализира месечния цикъл през различните му етапи.
 • Облекчава раздразнителност, апатия, депресия и други промени в настроението.
 • Балансира хормоналните нива. Това го прави подходящ за прием при прекалено (свръх) производство на естроген.

Nettle Max при мъжете
Тестостеронът е хормон
, който се синтезира естествено в човешкото тяло. Съществува в две форми – свързан и свободен. В момента, в който бъде синтезиран и се влее в кръвния поток, по-голяма част от общия тестостерон се свързва с протеините глобулин и албумин. Това е така нареченият „свързан тестостерон“. В резултат на този процес се блокира действието му и той става неактивен – не изпълнява функциите, за които е предназначен.

Останалата несвързана част от общия тестостерон е свободният тестостерон. Той заема много малък процент от общия тестостерон в тялото (около 10%). Но именно той е от основно значение за здравето. Той циркулира в кръвта в свободна форма, успява да достигне до клетките, да активира рецепторите им и да предизвиква определени клетъчни реакции.

Свободният тестостерон е всъщност биологично-активния хормон. Той определя формирането на основните мъжки полови белези и характеристики – окосмяване, мускулатура, излъчване, самочувствие, настроение и полова активност. Участва в протичането на различни процеси в тялото –  растеж на мускулните клетки, натрупване на мускулна маса, здравина на костите, нормализиране нивата на кръвната захар и холестерола. Стимулира обмяната на веществата, подпомага сърдечносъдовата и половата система, отговаря за здравето на простата и повишава либидото.

Именно това обяснява важността- нивата на свободен тестостерон да се поддържат в необходимите здравословни граници, които варират за различните възрастови групи и пол. Коренът от коприва спомага за поддържането и покачването на нивата на свободния тестостерон в тялото. По-високите и стабилни нива на активен свободен тестостерон определят правилната работа на много други системи в организма.

коприва
 • Благоприятства правилната функция на простата. Спомага за предпазване от развитието на възпалителни процеси (уголемяване на простата).
 • Влияе положително на мъжката репродуктивна система.
 • Подобрява половата активност и издръжливостта

  Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации