СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

Съвети за презареждане на тялото и ума

rss

Защо е важно да презареждаме?
Няма съмнение, че съвременният начин на живот е динамичен, стресиращ и натоварващ. Между семейството, работата, личните задължения може напълно да забравим, че е важно да отделяма време и на себе си. Намирането на време и енергия за самите нас предполага преустановяването на някои лични, закостенели порядки.

Презареждането на организма не означава само подобряване на хранителния режим, повишаване на физическата активност, външна грижа и т.н. Презареждането на организма означава постигане на пълен синхрон между тялото и ума ни, който да ни балансира. Презареждането има за цел да ни възстанови от ежедневната доза стрес, за която не предполагаме, не или не искаме да освободим.Първо се замислете:
Какъв е вашият начин да презаредите? Имате ли навик да правите нещо, което да ви зарежда с енергия и да ви „синхронизира“?

Според проучвания голяма част от световното население организира почивка около 2 до 3 пъти годишно (в т.ч. индивидуална, фамилна или корпоравитивна почивка). Какво се случва всъщност обаче? Много често вместо да се откъснем от ежедневието си, ние го взимаме с нас, в нашите мисли, чувства, действия.

Дихателни упражнения
Дихателните упражнения
представляват  лесна практика за релаксация и могат да успокоят вашето напрегнато тяло и ум навсякъде и по всяко време. Дихателните техники са разнообразни и могат да се практукуват в седнало или легнало положение, за предпочитане на по-тихо място.  

breathing 1562689585

Създайте списък
Изготвянето на списък
, който включва неща, за които сте благодарни, може да помогне за повишаване на спокойствието. Според проучвания, високите нива на стрес и фокусирането над ежедневните проблеми ни прави склонни да виждаме негативната част на нещата. Съсредоточавайки се в негативен аспект, ние подтискаме положителни емоции, идеи, чувства и т.н. В тази връзка регулярно изготвяйте списък с кратко съдържание по отношение на това, за какво сте благодарни, какво хубаво си пожелавате да ви се случи.

Освен това редица проучвания установяват на всевъзможни неща веднага след събуждане – сънища, спомени, идеи, въпроси, мисли и каквото ви дойде на ум. Препоръчително е дори странни неща, които ви хрумват да бъдат записвани. Това е изключително полезно за мозъка, тъй като се правят нови невронни връзки, а това подобрява мозъчното ни здраве, продуктивността и креативността.

breathing exercises featured image

Свържете се с природата
Само няколко минути прекарани сред природата, могат да помогнат за постигане на баланс и хармония със себе си. Когато се чувствате стресирани, напрегнати, ядосани, то излезте навън и отидете на кратка разходка или просто седнете на някое приятно място сред природата. 

Продължителното ходене пеша  може да ви помогне да изчистите мислите си и насърчите  творческото мислене.

Изследвания в тази посока доказват, че безцелното бавно ходене подпомага навлизането на свободен поток от идеи и е лесен начин за увеличаване на креативността, като същевременно е и физическа активност.

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

презареждане

Подобни публикации