СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ

8 суперхрани и натурални добавки за разреждане на кръвта

blood45 1
rss

От какво се състои коагулационната система?


Коагулационната система
се съставлява от определен брой специфични прекурсори на протеолитични ензими, които циркулират в кръвта. Тези ензими се активират последователно в процеса на кръвосъсирване.  Процесът на коагулацията се обособява в три основни етапа — тромбопластинообразуване, тромбинообразуване и фибринообразуване.


Разредителите на кръвта имат особено важна роля, която се състои в това да поддържат нормалното движение на кръвта през вените и артериите. Има две основни групи разредители на кръвта – антикоагуланти и антитромбоцити.

Ето и Кои са 8-те суперхрани и натурални добавки за разреждане на кръвта

Зелен чай


Зеленият чай
съдържа фолиева киселина, кофеин, теобромин и теофилин, полезни въглехидрати и минералите – магнезий, калций, желязо и хром, освен това в състава му са включени витамин С и витамин Р. Разгледайте нашият течен екстракт от зелен чай.

Проучвания съсредоточени в действието на зеления чай върху кръвта установяват, че растението има изключително силна активност за разреждането на кръвта в тялото (NCBI); (ScienceDirect). Приемът на зелен чай екстракт капсули под формата на хранителна добавка способства за активиране на имунните функции.

Доказва се, че зеленият чай съдейства естествените защитни сили на организма чрез противовъзпалителните и имуностимулиращите си качества (Food & Function).

зелен-чай-екстракт-капсули

Куркума


Куркумата е позната още като „златна подправка от Индия“. По състав куркумата си прилича с джинджифила, а поради съдържанието на куркумин и подобно на него подпомага положителния имунен отговор на организма при възпаления и болка. Доказано е, че има благоприятен ефект при артритни заболявания и ставни възпаления. Куркумата съдейства на организма и подсилва имунната система чрез антиоксидантните си свойства. Смята се, че подобрява паметта, концентрацията и храносмилането. Използва се още и като добавка при диетични хранителни режими, тъй като успешно тонизира, енергизира и освежава организма. Вижте нашите куркума капсули.

Проучване от 2012 година показва, че куркумата има активност по отношение състава на кръвта. Резултатите сочат, че приемът на куркума има антикоагулантно свойство или има качеството да предотврати или забави съсирването на кръвта. (PubMed). Причината за това е свойството на куркумина, което се отличава с антикоагулантна активност в тялото.

куркума-екстракт-капсули

Джинджифил


Джинджифилът
е сред най-мощните суперхрани, както заради своите невероятни качества, така и заради силното му действие. Джинджифилът може да се използва като естествено подсилващо средство. Активен е при лечение на простудни заболявания и овладяване на неприятните симптоми на настинка и грип. Под формата на чай е активен срещу възпаления и инфекции на дихателните пътища, кашлица, хрема, остри синузити и висока температура. Вижте нашите таблетки с джинджифил.

Според изследвания направени през 2015 година, джиджифилът подобно на куркумата също има противосъсирващ ефект върху организма. Причината за антикоагулантното му свойство е съдържанието на куркумин (NCBI).

джинджифил-таблетки

Гроздови семки


Гроздовите семки
са изключително ценни поради съдържанието на дъбилни вещества, биофлавоноиди и органични киселини. Самостоятелно, елементите, които се съдържат в гроздовите семена не са особено ефективни, но в подобно съчетание имат изключително положителен ефект. Екстрактът от гроздови семена въздейства активиращо над производството на простагландини, което респективно намалява рисковете от възможни възпаления и общо улеснява процесите случващи се в сърдечно-съдовата система.

Гроздовите семки съдържат изобилие от антиоксиданти, които могат да предпазят кръвоносните съдове и да балансират кръвното налягане. Според проучвания, екстрактът от гроздови семки има свойството да действа като естествен разредител на кръвта (NCBI).


Гинко Билоба


Листата от Гинко Билоба
са изключително ценни за работата на сърдечно – съдовата система. Активните вещества съсретодочени в това растение, органични киселини, флавоноиди, кверцетин и гинголид и т.н., предотвратяват развитието на много заболявания.

Според проучвания, Гинко Билобата има активност за намаляване образуването на тромбове. Или един добър Екстракт от Гинко Билоба има антитромбоцитно действие, което възпрепятства съединението на тромбоцитите. Освен това, Гинко Билоба има мощно антиоксидантно действие и подпомага окислително-възстановителните реакции в тялото (NCBI).

екстракт-гинко-билоба

Рибено масло


Рибеното масло от черен дроб на треска
е един от най-ценните природни източници на омега-3 мастни киселини. Сред редица от богатите му свойства се отличават противовъзпалителните и поддържащите за организма. В рибеното масло от черен дроб на треска високо е концентрирано високо съдържание на омега-3 мастни киселини в съчетание с витамини A и D.
Омега 3- мастните киселини в маслото от черен дроб на треска повишават добрия HDL холестерол. Предпазват сърдечно-съдовата система като съдействат за предотвратяване на втвърдяване и запушване на артериите (атеросклероза), подпомагат понижаването на високите триглицериди в кръвта, който са предпоставка за развитие на атеросклероза, инфаркт, инсулт с около 15-30%.

Проучвания доказват, че приемът на рибено масло под формата на хранителна добавка може да има изключителна ефективност за разреждане на кръвта, а това се дължи главно на съдържащите се омега-3 мастни киселини (NCBI).

рибено-масло-омега-3
Коприва


Копривата
е източник на витамините K1, B1, B2, B6, C и други. Съдържа още пантотенова киселина, каротеноиди, систерол, мравчена киселина, хистамин, танини, кверцетин, желязо и други. Благодарение на ценния й химичен състав, копривата има свойството да действа положително над проблеми с кръвосъсирването, обмяната на веществата и при нарушения в ендокринната система на човека. Един качествен екстракт от корени на коприва действа активиращо и укрепващо на организма и повишава имунния отговор. Съдържанието на големи количества витамин С и желязо, в копривата я прави идеален стимулатор за произвеждането на червени кръвни клетки (PSH).

Витамин С спомага за лесното разграждане на желязото в организма, а от своя страна желязото е основен компонент на хемоглобина. Чрез увеличаване на броя на червените кръвни клетки в тялото се увеличава циркулацията на кръвта, ускорява се заздравяването на раните. Подходяща е и за хора със студени крайници.

Друг интересен факт е че тази копривата може да повлияе положително над сърдечно-съдовата система. Проучвания разкриват, че приемът на коприва под формата на хранителна добавка може да помогне за понижаване на систоличното кръвно налягане и облекчаване на напрежението и стреса върху сърдечно-съдовата система (NCBI).

екстракт-корен-коприва

Черен кимион


В семената на черния кимион са концентрирани редица биологично активни вещества, сред които протеини, мастни киселини, микро- и макроелементи и други. Освен всички тях, черният кимион съдържа и друг изключително ценен компонент, а именно тимохинон.

Тимохинонът представлявае фитохимично съединение, което се характеризира със силна антиоксидантна активност. Проучвания доказват, че тимохинонът има и имуномодулиращ, противовъзпалителен и антикоагулантен ефект (NCBI1); (NCBI2). Причината за мощната активност на черния кимион е концентрираното съдържание на биоактивното съединение тимохинон. 

Здравословният начин на живот е лесна задача, ако се доверим на природата. Може да разгледате нашите продукти и да се възползвате от нашите невероятни предложения в нашия уебсайт: https://cvetitaherbal.com

Подобни публикации